Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Ravitsemus


SYKETTÄ – Ravitsemuspalvelut

Monipuolinen ja terveyttä edistävä ravitsemus luo pohjan hyvinvoinnille yhdessä liikunnan kanssa.

SYKETTÄ tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle käytännönläheisiä vinkkejä ja luotettavaa tietoa hyvien ruokavalintojen ja syömistottumusten tueksi. Ravitsemuspalveluidemme tarjontaan sisältyy suosittujen ravitsemusiltojen lisäksi liikuntakalenterissa viikoittain tarjolla olevaa ravitsemusohjausta sekä henkilöstölle suunnattuja TYHY-paketteja. Uusimpana palveluna käytössäsi on myös ilmainen Kysy ravitsemusasiantuntijalta” -palsta ja järjestämme myös yhden illan ruoanvalmistuskursseja.


 

1. Ravitsemusohjausta

Tarjoamme ravitsemusohjausta pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 16.30-17:30 (2 x 30 min). Viikoittainen aika toimii matalan kynnyksen paikkana tavoittaa yliopistopohjainen ravitsemusasiantuntija ja tulla juttelemaan ravitsemuspulman tai –kysymyksen tiimoilta. 30 minuutin neuvontatuokio on SYKETTÄ-tarralla maksutonta. Voit ilmoittautua sekä palloilu- että ryhmäliikuntatarralla. Tämä palvelu kannattaa hyödyntää! Ohjauksen tarkoituksena on tarjota ravitsemustietoa ja käytännön vinkkejä arjen tilanteisiin.

Ohjausta antaa  ravitsemusasiantuntija Henna Kuru. Palvelu ei toimi terveydenhuollon ravitsemusterapiapalveluiden korvaajana.

 

 

 

 

Kaipaatko vinkkejä, kuinka ravitsemuksen avulla voi luoda otolliset olosuhteet treenille ja palautumiselle?

Suunnitteletko kasvisruokavalioon siirtymistä?

Mietityttääkö ruokakaupassa tehtävät valinnat tai kiireiseen arkeen sopivat välipalat?

Ahdistaako median dieettiviidakko ja ravitsemustiedon sekamelska?

Varaa aika ravitsemusohjaukseen liikuntakalenterista ja tule juttelemaan ravitsemusasiantuntijan kanssa! Täältä saat tutkittuun tietoon perustuvaa ravitsemustietoa ja omaan arkeesi räätälöidyt vinkit hyvään syömiseen.


2. Ravitsemusillat

Ravitsemusillat ovat ravitsemukseen, terveyteen ja hyvään syömiseen keskittyviä luento- ja keskustelutilaisuuksia, joita pitää ravitsemusasiantuntijamme Henna Kuru. Jokainen kerta sisältää alustuksen päivän aiheeseen, jonka jälkeen on tilaa ja aikaa yhteiselle keskustelulle, kysymyksille ja SYKKEEN tarjoamalle maistuvalle välipalalle. Blogiteksti illan aiheesta julkaistaan illan jälkeen SYKETTÄ-nettisivuilla. Tekstin kautta pääset lukemaan myös alustuksen luentomateriaalin ja saat välipalan reseptit. Kaikki tilaisuudet järjestetään Lukeman tiloissa ja ne ovat ilmaisia SYKETTÄ-tarran lunastaneille. Mukaan pääsee myös ilman tarraa, jolloin hinta on 5 €/krt. Ilmoittaudu liikuntakalenterin kautta.

 

Tulevat ravitsemusillat vielä syksyllä 2019:

Menneet ravitsemusillat ja luentomateriaalit:

SYKETTÄ-ravitsemusasiantuntija Henna Kuru


3. Ruokakurssit ja kokkausillat

SYKETTÄ järjestää myös kokkausiltoja. Valmistamme helppoja, edullisia ja opiskelijan arkeen soveltuvia reseptejä ja illan päätteksi herkuttelemme yhteisen pöydän ääressä runsaalla illallisella. Kurssilta saat uusia ideoita kotikeittiöösi ja vinkkejä monipuolisen ja herkullisen kasvisruoan valmistamiseen. Kokkausillat ohjaa ravitsemusasiantuntijamme Henna Kuru. Mukaan pääsee SYKETTÄ-tarralla ja raaka-ainemaksun hinnalla. Paikkana toimii ravitsemustieteen yksikön opetuskeittiö Canthialla (Ca 401).

 

 

 

 

 

Tulevat kokkausillat syksyllä 2019:

Menneet kokkausillat (ohjannut SYKETTÄ-ravitsemusasiantuntija Henna Kuru):

Menneet kokkausillat (ohjannut laillistettu ravitsemusterapautti Hilla Martikainen):

4. Kysy ravitsemusasiantuntijalta -palsta

Lomakkeen kautta voit lähettää ravitsemusta koskevan kysymyksesi Hennalle, joka vastaa sinulle sähköpostilla. Kysymyksiä ja ravitsemusasiantuntijan kirjoittamia vastauksia kootaan kaikkien nähtäville SYKKEEN nettisivuille. Sivuilla kysymykset julkaistaan anonyymisti.

 

5. Reseptejä ja ravitsemusvinkkejä

Täältä löydät liikkujan arkeen soveltuvia reseptejä ja ravitsemusvinkkejä.

 

6. Ravitsemustuokio osana TYHY-pakettia

Tarjoamme monipuolisia TYHY-paketteja, joista voit räätälöidä omalle työyhteisölliseksi sopivan kokonaisuuden. Pakettiin sisältyy valitsemasi liikuntamuoto, ravitsemustuokio sekä raikas välipala.

TYHY-pakettiin valittavan ravitsemustuokion vaihtoehdot:

Lue lisää TYHY-paketti kokonaisuuksista täältä.

 

Tervetuloa tutustumaan SYKETTÄ-ravitsemuspalveluihin!

Ps. Voit myös esittää toiveita tulevien ravitsemusiltojen aiheista tai uusista ravitsemuspalveluista! Otamme ilomielin ideoita ja palautetta vastaan!