Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Ravitsemus


SYKETTÄ – Ravitsemuspalvelut


Monipuolinen ja terveyttä edistävä syöminen luo pohjan hyvinvoinnille yhdessä liikunnan kanssa.

SYKETTÄ tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle käytännönläheisiä vinkkejä ja luotettavaa tietoa hyvien ruokavalintojen ja syömistottumusten tueksi. Ravitsemuspalveluidemme tarjontaan sisältyy suosittujen ravitsemusiltojen lisäksi liikuntakalenterissa viikoittain tarjolla olevaa ravitsemusohjausta sekä henkilöstölle suunnattuja TYHY-paketteja. Uusimpana palveluna käytössäsi on myös ilmainen Kysy ravitsemusasiantuntijalta” -palsta ja järjestämme myös yhden illan ruoanvalmistuskursseja.


1. Ravitsemusohjausta


Tarjoamme ravitsemusohjausta pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 16.30-17:30 (2 x 30 min). Viikoittainen aika toimii matalan kynnyksen paikkana tavoittaa yliopistopohjainen ravitsemusasiantuntija ja tulla juttelemaan ravitsemuspulman tai –kysymyksen tiimoilta. 30 minuutin neuvontatuokio on SYKETTÄ-tarralla maksutonta. Voit ilmoittautua sekä palloilu- että ryhmäliikuntatarralla. Tämä palvelu kannattaa hyödyntää!

Kaipaatko vinkkejä, kuinka ravitsemuksen avulla voi luoda otolliset olosuhteet treenille ja palautumiselle?

Suunnitteletko kasvisruokavalioon siirtymistä?

Mietityttääkö ruokakaupassa tehtävät valinnat tai kiireiseen arkeen sopivat välipalat?

Ahdistaako median dieettiviidakko ja ravitsemustiedon sekamelska?

Varaa aika ravitsemusohjaukseen ja tule juttelemaan ravitsemusasiantuntijan kanssa! Täältä saat tutkittuun tietoon perustuvaa ravitsemustietoa ja omaan arkeesi räätälöidyt vinkit hyvään syömiseen.

Ohjauksen tarkoituksena on tarjota ravitsemustietoa ja käytännön vinkkejä arjen tilanteisiin. Ohjausta antaa  ravitsemusasiantuntija Henna Kuru. Palvelu ei toimi terveydenhuollon ravitsemusterapiapalveluiden korvaajana.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen syksyn liikuntakalenterista keskiviikkopäivien kohdalta klo 16.30 ja 17.00. Ravitsemusohjaus-aikoja on usein tarjolla myös kevään ja syksyn liikuntailtapäivissä.


2. Ravitsemusillat


Ravitsemusillat ovat ravitsemukseen, terveyteen ja hyvään syömiseen keskittyviä luento- ja keskustelutilaisuuksia, joita pitää ravitsemusasiantuntijamme Henna. Jokainen kerta sisältää alustuksen päivän aiheeseen, jonka jälkeen on tilaa ja aikaa yhteiselle keskustelulle, kysymyksille ja SYKKEEN tarjoamalle maistuvalle välipalalle. Blogiteksti illan aiheesta julkaistaan illan jälkeen SYKETTÄ-nettisivuilla. Tekstin kautta pääset lukemaan myös alustuksen luentomateriaalin ja saat välipalan reseptit. Kaikki tilaisuudet järjestetään Lukeman tiloissa ja ne ovat ilmaisia SYKETTÄ-tarran lunastaneille. Mukaan pääsee myös ilman tarraa, jolloin hinta on 5 €/krt. Ilmoittaudu liikuntakalenterin kautta.

 

Menneet ravitsemusillat:


3. Ruokakurssit ja kokkausillat


SYKETTÄ järjestää myös kokkausiltoja. Valmistamme helppoja, edullisia ja opiskelijan arkeen soveltuvia reseptejä ja illan päätteksi herkuttelemme yhteisen pöydän ääressä runsaalla illallisella. Kurssilta saat uusia ideoita kotikeittiöösi ja vinkkejä monipuolisen ja herkullisen kasvisruoan valmistamiseen. Kokkausillat ohjaa ravitsemusasiantuntijamme Henna Kuru. Mukaan pääsee SYKETTÄ-tarralla ja raaka-ainemaksun hinnalla. Paikkana toimii ravitsemustieteen yksikön opetuskeittiö Canthialla (Ca 401).

Tulevat kokkausillat keväällä 2019:

Menneet kokkausillat (ohjannut SYKETTÄ-ravitsemusasiantuntija Henna Kuru):

Menneet kokkausillat (ohjannut laillistettu ravitsemusterapautti Hilla Martikainen):


4. Kysy ravitsemusasiantuntijalta -palsta


Lomakkeen kautta voit lähettää ravitsemusta koskevan kysymyksesi Hennalle, joka vastaa sinulle sähköpostilla. Kysymyksiä ja ravitsemusasiantuntijan kirjoittamia vastauksia kootaan kaikkien nähtäville SYKKEEN nettisivuille. Sivuilla kysymykset julkaistaan anonyymisti.


5. Reseptejä ja ravitsemusvinkkejä


Täältä löydät liikkujan arkeen soveltuvia reseptejä ja ravitsemusvinkkejä. Sivu täydentyy säännöllisesti.


6. Ravitsemustuokio osana TYHY-pakettia


Tarjoamme monipuolisen TYHY-paketin, jonka voit räätälöidä omalle työyhteisölliseksi sopivaksi alla olevista vaihtoehdoistamme. Pakettiin sisältyy valitsemasi liikuntamuoto, ravitsemustuokio sekä raikas välipala.

TYHY-pakettiin valittavan ravitsemustuokion vaihtoehdot:

Lue lisää täältä.

 


Tervetuloa tutustumaan SYKKEEN ravitsemuspalveluihin!


Voit myös esittää toiveita tulevien ravitsemusiltojen aiheista tai uusista ravitsemuspalveluista! Otamme ilomielin ideoita ja palautetta vastaan!