Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Ravitsemus


Monipuolinen ja terveyttä edistävä ravitsemus luo pohjan hyvinvoinnille yhdessä liikunnan kanssa.

SYKETTÄ tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle käytännönläheisiä vinkkejä ja luotettavaa tietoa hyvien ruokavalintojen ja syömistottumusten tueksi. Ravitsemuspalveluidemme tarjontaan sisältyy suosittujen ravitsemusiltojen lisäksi liikuntakalenterissa viikoittain tarjolla olevaa ravitsemusohjausta sekä henkilöstölle suunnattuja TYHY-paketteja.


Syksyn 2024 ravitsemuspalvelut


1. Ravitsemusohjausta

Tarjoamme ravitsemusohjausta pääsääntöisesti keskiviikkoisin klo 16.30-17.30 (2 x 30 min). Viikoittainen aika toimii matalan kynnyksen paikkana tavoittaa yliopistopohjainen ravitsemusasiantuntija ja tulla juttelemaan ravitsemuspulman tai –kysymyksen tiimoilta. 30 minuutin neuvontatuokio on SYKETTÄ-tarralla maksutonta. Voit ilmoittautua sekä palloilu- että ryhmäliikuntatarralla. Ohjauksen tarkoituksena on tarjota ravitsemustietoa ja käytännön vinkkejä arjen tilanteisiin.

Syksystä 2024 alkaen ohjausta antaa ravitsemusasiantuntija . Palvelu ei toimi terveydenhuollon ravitsemusterapiapalveluiden korvaajana.

Kaipaatko vinkkejä, kuinka ravitsemuksen avulla voi luoda otolliset olosuhteet treenille ja palautumiselle?

Suunnitteletko kasvisruokavalioon siirtymistä?

Mietityttääkö ruokakaupassa tehtävät valinnat tai kiireiseen arkeen sopivat välipalat?

Ahdistaako median dieettiviidakko ja ravitsemustiedon sekamelska?

Varaa aika ravitsemusohjaukseen liikuntakalenterista ja tule juttelemaan ravitsemusasiantuntijan kanssa! Täältä saat tutkittuun tietoon perustuvaa ravitsemustietoa ja omaan arkeesi räätälöidyt vinkit hyvään syömiseen.


2. Ravitsemusillat

Ravitsemusillat ovat ravitsemukseen, terveyteen ja hyvään syömiseen keskittyviä luento- ja keskustelutilaisuuksia, joita pitää ravitsemusasiantuntijamme Janica Taskinen. Luennot sisältävät tyypillisesti alustuksen päivän aiheeseen, jonka jälkeen on tilaa ja aikaa yhteiselle keskustelulle, kysymyksille ja SYKKEEN tarjoamalle maistuvalle välipalalle. Ravitsemusillat järjestetään pääasiassa Lukeman tiloissa ja ne ovat ilmaisia SYKETTÄ-tarran lunastaneille. Mukaan pääsee myös ilman tarraa, jolloin hinta on 5 €/krt. Ilmoittaudu liikuntakalenterin kautta.


3. Ruokakurssit ja kokkausillat

SYKETTÄ järjestää myös kokkausiltoja. Valmistamme helppoja, edullisia ja opiskelijan arkeen soveltuvia reseptejä ja illan päätteksi herkuttelemme yhteisen pöydän ääressä runsaalla illallisella. Kurssilta saat uusia ideoita kotikeittiöösi ja vinkkejä monipuolisen ja herkullisen kasvisruoan valmistamiseen. Kokkausillat ohjaa ravitsemusasiantuntijamme Janica Taskinen. Mukaan pääsee SYKETTÄ-tarralla ja raaka-ainemaksun hinnalla.


5. Reseptejä ja vanhoja luentomateriaaleja

Tästä pääset SYKETTÄ-materiaalipankkiin, josta löydät sekä aiempien ravitsemusiltojen luentomateriaaleja sekä erilaisia herkullisia reseptejä!


6. Ravitsemustuokio osana TYHY-pakettia

Tarjoamme monipuolisia TYHY-paketteja, joista voit räätälöidä omalle työyhteisölliseksi sopivan kokonaisuuden. Pakettiin sisältyy valitsemasi liikuntamuoto, ravitsemustuokio sekä raikas välipala.

TYHY-pakettiin valittavan ravitsemustuokion vaihtoehdot:

Lue lisää TYHY-paketti kokonaisuuksista täältä.


Tervetuloa tutustumaan SYKETTÄ-ravitsemuspalveluihin!

Ps. Voit myös esittää toiveita tulevien ravitsemusiltojen aiheista tai uusista ravitsemuspalveluista! Otamme ilomielin ideoita ja palautetta vastaan.