Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Ravitsemus


SYKETTÄ – Ravitsemuspalvelut

Ravitsemusasiantuntijamme Tiia Vuorenmaa

Monipuolinen ja terveyttä edistävä ravitsemus luo pohjan hyvinvoinnille yhdessä liikunnan kanssa.

SYKETTÄ tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle käytännönläheisiä vinkkejä ja luotettavaa tietoa hyvien ruokavalintojen ja syömistottumusten tueksi. Ravitsemuspalveluidemme tarjontaan sisältyy suosittujen ravitsemusiltojen lisäksi liikuntakalenterissa viikoittain tarjolla olevaa ravitsemusohjausta sekä henkilöstölle suunnattuja TYHY-paketteja. Lisäksi käytössäsi on myös ilmainen Kysy ravitsemusasiantuntijalta” -palsta ja järjestämme myös yhden illan ruoanvalmistuskursseja.

.

.

..

.

.

1. Ravitsemusohjausta

Tarjoamme ravitsemusohjausta pääsääntöisesti tiistaisin klo 17.30-18:30 (2 x 30 min). Viikoittainen aika toimii matalan kynnyksen paikkana tavoittaa yliopistopohjainen ravitsemusasiantuntija ja tulla juttelemaan ravitsemuspulman tai –kysymyksen tiimoilta. 30 minuutin neuvontatuokio on SYKETTÄ-tarralla maksutonta. Voit ilmoittautua sekä palloilu- että ryhmäliikuntatarralla. Tämä palvelu kannattaa hyödyntää! Ohjauksen tarkoituksena on tarjota ravitsemustietoa ja käytännön vinkkejä arjen tilanteisiin.

Ohjausta antaa  ravitsemusasiantuntija Tiia Vuorenmaa. Palvelu ei toimi terveydenhuollon ravitsemusterapiapalveluiden korvaajana.

.

.

.

.

Kaipaatko vinkkejä, kuinka ravitsemuksen avulla voi luoda otolliset olosuhteet treenille ja palautumiselle?

Suunnitteletko kasvisruokavalioon siirtymistä?

Mietityttääkö ruokakaupassa tehtävät valinnat tai kiireiseen arkeen sopivat välipalat?

Ahdistaako median dieettiviidakko ja ravitsemustiedon sekamelska?

Varaa aika ravitsemusohjaukseen liikuntakalenterista ja tule juttelemaan ravitsemusasiantuntijan kanssa! Täältä saat tutkittuun tietoon perustuvaa ravitsemustietoa ja omaan arkeesi räätälöidyt vinkit hyvään syömiseen.


2. Ravitsemusillat

 

Ravitsemusillat ovat ravitsemukseen, terveyteen ja hyvään syömiseen keskittyviä luento- ja keskustelutilaisuuksia, joita pitää ravitsemusasiantuntijamme Tiia Vuorenmaa. Luennot sisältävät tyypillisesti alustuksen päivän aiheeseen, jonka jälkeen on tilaa ja aikaa yhteiselle keskustelulle, kysymyksille ja SYKKEEN tarjoamalle maistuvalle välipalalle. Tänä syksynä järjestämme myös muutamia työpajatyylisiä ravitsemusiltoja, joissa osallistujat saavat entistäkin käytännönläheisempiä vinkkejä ravitsemuksesta ja pääsevät aktiivisesti pohtimaan käsiteltäviä teemoja. Ravitsemusillat järjestetään pääasiassa Lukeman tiloissa ja ne ovat ilmaisia SYKETTÄ-tarran lunastaneille. Mukaan pääsee myös ilman tarraa, jolloin hinta on 5 €/krt. Ilmoittaudu liikuntakalenterin kautta.

.

.

.

.

KEVÄÄN RAVITSEMUSILLAT

28.1. Matka pysyvään elämäntapamuutokseen -luento: Ilmoittaudu mukaan!
10.2. Palaudu ja voi paremmin -workshop
22.3. Kuntosaliharrastajan ravitsemuskysymykset -luento
21.4. Suoliston hyvinvointia ravitsemuksesta -luento

 

3. Ruokakurssit ja kokkausillat

SYKETTÄ järjestää myös kokkausiltoja. Valmistamme helppoja, edullisia ja opiskelijan arkeen soveltuvia reseptejä ja illan päätteksi herkuttelemme yhteisen pöydän ääressä runsaalla illallisella. Kurssilta saat uusia ideoita kotikeittiöösi ja vinkkejä monipuolisen ja herkullisen kasvisruoan valmistamiseen. Kokkausillat ohjaa ravitsemusasiantuntijamme Tiia Vuorenmaa. Mukaan pääsee SYKETTÄ-tarralla ja raaka-ainemaksun hinnalla. Paikkana toimii ravitsemustieteen yksikön opetuskeittiö Canthialla (Ca 401).

.

.

.

 

KEVÄÄN 2021 kokkausillat

SYKETTÄ ei järjestä keväällä 2021 kokkausiltoja.

.

4. Kysy ravitsemusasiantuntijalta -palsta

Lomakkeen kautta voit lähettää ravitsemusta koskevan kysymyksesi Tiialle, joka vastaa sinulle sähköpostilla. Kysymyksiä ja ravitsemusasiantuntijan kirjoittamia vastauksia kootaan kaikkien nähtäville SYKKEEN nettisivuille. Sivuilla kysymykset julkaistaan anonyymisti.

.

 

.

.

.

.

5. Reseptejä ja vanhoja luentomateriaaleja

Tästä pääset SYKETTÄ-materiaalipankkiin, josta löydät sekä aiempien ravitsemusiltojen luentomateriaaleja sekä erilaisia herkullisia reseptejä!

.

6. Ravitsemustuokio osana TYHY-pakettia

Tarjoamme monipuolisia TYHY-paketteja, joista voit räätälöidä omalle työyhteisölliseksi sopivan kokonaisuuden. Pakettiin sisältyy valitsemasi liikuntamuoto, ravitsemustuokio sekä raikas välipala.

TYHY-pakettiin valittavan ravitsemustuokion vaihtoehdot:

Lue lisää TYHY-paketti kokonaisuuksista täältä.

.

Tervetuloa tutustumaan SYKETTÄ-ravitsemuspalveluihin!

 

Ps. Voit myös esittää toiveita tulevien ravitsemusiltojen aiheista tai uusista ravitsemuspalveluista! Otamme ilomielin ideoita ja palautetta vastaan.