Kirjaudu:


Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Ravitsemus


SYKETTÄ – Ravitsemuspalvelut


Monipuolinen ja terveyttä edistävä syöminen luo pohjan hyvinvoinnille yhdessä liikunnan kanssa. SYKETTÄ tarjoaa opiskelijoille ja henkilöstölle käytännönläheisiä vinkkejä ja luotettavaa tietoa hyvien ruokavalintojen ja syömistottumusten tueksi. Ravitsemuspalveluidemme tarjontaan sisältyy suosittujen ravitsemusiltojen lisäksi liikuntakalenterissa viikoittain tarjolla olevaa ravitsemusneuvontaa sekä henkilöstölle suunnattuja TYHY-paketteja. Uusinpana palveluna käytössäsi on myös ilmainen Kysy ravitsemusterapeutilta” -palsta ja järjestämme myös yhden illan ruoanvalmistuskursseja. Sykkeen ravitsemuspalveluista vastaa laillistettu ravitsemusterapeutti Hilla Martikainen.


1. Ravitsemusneuvonta


Tarjoamme ravitsemusneuvontaa tiistaisin klo 17.15-18.15 (2 x 30 min). Viikoittainen aika toimii matalan kynnyksen paikkana tavoittaa ravitsemusterapeutti ja tulla juttelemaan ravitsemuspulman tai –kysymyksen tiimoilta. 30 minuutin neuvontatuokio on SYKETTÄ-tarralla maksutonta. Voit ilmoittautua sekä palloilu- että ryhmäliikuntatarralla. Tämä palvelu kannattaa hyödyntää!

Kaipaatko vinkkejä, kuinka ravitsemuksen avulla voi luoda otolliset olosuhteet treenille ja palautumiselle?

Suunnitteletko kasvisruokavalioon siirtymistä?

Mietityttääkö ruokakaupassa tehtävät valinnat tai sopivat välipalat?

Ahdistaako median dieettiviidakko ja ravitsemustiedon sekametelisoppa?

Varaa aika ravitsemusneuvontaan ja tule juttelemaan ravitsemusterapeutin kanssa! Täältä saat tutkittuun tietoon perustuvaa ravitsemustietoa ja vinkit parempaan ravitsemukseen.

Neuvonnan tarkoituksena on tarjota ravitsemustietoa ja käytännön vinkkejä arjen tilanteisiin. Neuvontaa antaa laillistettu ravitsemusterapeutti Hilla Martikainen. Palvelu ei toimi terveydenhuollon ravitsemusterapiapalveluiden korvaajana.

Lisätiedot ja ilmoittautuminen syksyn liikuntakalenterista tiistaipäivien kohdalta klo 17.15 ja 17.45. Ravitsemusneuvonta-aikoja on tarjolla myös syksyn liikuntailtapäivässä 4.10.2017.


2. Ravitsemusillat


Suositut ravitsemusillat jatkuvat jälleen syksyllä! Järjestämme syksyn aikana kaksi ravitsemukseen ja syömiseen keskittyvää luento- ja keskustelutilaisuutta, joista toinen pidetään tällä kertaa englanniksi. Jokainen kerta sisältää alustuksen päivän aiheeseen, jonka jälkeen on tilaa ja aikaa yhteiselle keskustelulle, kysymyksille ja SYKKEEN tarjoamalle maistuvalle välipalalle. Blogiteksti illan aiheesta julkaistaan illan jälkeen SYKETTÄ-nettisivuilla. Tekstin kautta pääset lukemaan myös alustuksen luentomateriaalin ja saat välipalan reseptit. Kaikki tilaisuudet järjestetään Lukeman tiloissa ja ne ovat ilmaisia SYKETTÄ-tarran lunastaneille. Mukaan pääsee myös ilman tarraa, jolloin hinta on 5 €/krt. Lue lisää täältä ja ilmoittaudu liikuntakalenterin kautta.

 

Tulevat ravitsemusillat ja -luennot:

Menneet ravitsemusillat:


3. SYKSYN 2017 UUTUUS: Ruokakurssit ja kokkausillat


Syksyn uutuutena SYKETTÄ järjestää kaksi kokkausiltaa. Valmistamme helppoja, edullisia ja opiskelijan arkeen soveltuvia reseptejä ja illan päätteksi herkuttelemme yhteisen pöydän ääressä. Kurssilta saat uusia ideoita kotikeittiöön ja vinkkejä monipuolisen ja herkullisen kasvisruoan valmistamiseen. Kurssit ohjaa ravitsemusterapeuttimme Hilla Martikainen. Mukaan pääsee SYKETTÄ-tarralla ja raaka-ainemaksun hinnalla. Paikkana ravitsemustieteen yksikön opetuskeittiö Canthialla, Ca 401.

 


4. Liikkujan ravitsemus


Liikkujan ravitsemuksesta saa tietoa luennon muodossa liikuntailtapäivissä. Luennolla esitetty materiaali tulee aina päivitettynä nettisivuille.

Luento juoksijan ravitsemuksesta Aino-Kaisan vetämän juoksukoulun yhteydessä pidettiin viimeksi tiistaina 11.4.2017.  Luento on osa juoksukoulua, mutta sinne on mahdollista osallistua 5 € hintaan, vaikkei olisikaan mukana juoksukoulussa.


5. Kysy ravitsemusterapeutilta -palsta


Lomakkeen kautta voit lähettää ravitsemusta koskevan kysymyksesi Hillalle, joka vastaa sinulle sähköpostilla. Kysymyksiä ja ravitsemusterapeutin kirjoittamia vastauksia kootaan kaikkien nähtäville SYKKEEN nettisivuille. Sivuilla kysymykset julkaistaan anonyymisti.


6. Reseptejä ja ravitsemusvinkkejä


Täältä löydät liikkujan arkeen soveltuvia reseptejä ja ravitsemusvinkkejä.  Sivu täydentyy säännöllisesti.


7. Ravitsemustuokio osana TYHY-pakettia


Tarjoamme monipuolisen TYHY-paketin, jonka voit räätälöidä omalle työyhteisölliseksi sopivaksi alla olevista vaihtoehdoistamme. Pakettiin sisältyy valitsemasi liikuntamuoto, ravitsemustuokio sekä raikas välipala.

TYHY-pakettiin valittavan ravitsemustuokion vaihtoehdot:

Lue lisää täältä.


Tervetuloa tutustumaan SYKKEEN ravitsemuspalveluihin!


Ole rohkeasti yhteydessä Hillaan sähköpostitse (hilla.martikainen@gmail.com) mikäli sinulla on kysyttävää ravitsemuspalveluihin liittyen. Voit myös esittää toiveita tulevien ravitsemusiltojen aiheista tai uusista ravitsemuspalveluista! Otamme ilomielin ideoita ja palautetta vastaan!