Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Pylly ylös -taukoliikunta


Pylly ylös -toiminta

Pylly ylös -toiminnan tavoitteena on vähentää istumista ja lisätä fyysistä aktiivisuutta Kuopion korkeakouluyhteisössä. Toiminnalla halutaan parantaa opiskelu- ja työkykyä sekä vaikuttaa korkeakoulujen kulttuuriin, asenteisiin ja toimintaan istumisen vähentämiseksi. Tavoitteenamme on olla aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakouluyhteisö.

Kuopiossa SYKETTÄ Savilahdella -hanke aloitti keväällä 2014 kampanjan pitkäkestoisen istumisen vähentämiseksi.  Kampanjan nimi oli Perseet ylös penkistä ja se toteutettiin yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. Toiminta jatkui tällä nimellä vuoden 2015 loppuun asti, jonka jälkeen tilalle tuli valtakunnallinen nimi Pylly ylös. 

Pylly ylös -lähettiläät

Kuopion korkeakoulujen opiskelijoiden ja henkilökunnan joukosta valitut Pylly ylös -lähettiläät toimivat liikunnan ja hyvinvoinnin edistäjinä Kuopion korkeakouluissa. SYKETTÄ kouluttaa Pylly ylös -lähettiläät syksyisin lukuvuoden alussa ja he ovat sitoutuneita tehtäväänsä huhtikuun loppuun saakka.

Kuvassa Anna ja Juulia, SYKETTÄ Kuopion Pylly ylös- lähettiläät

Pylly ylös -lähettiläiden tehtävät ja haku lähettilääksi

SYKETTÄ hakee uusia Pylly ylös-lähettiläitä jokaisen lukuvuoden alussa. Jos haluat olla mukana muuttamassa korkeakoulujen luentokulttuuria aktiivisemmaksi Pylly ylös -lähettiläänä, ota sähköpostilla yhteyttä osoitteeseen liikuntasuunnittelija.kuopio@isyy.fi.

Näin saat Pylly ylös -lähettilään luennolle tai palaveriin

Pylly ylös -lähettiläät tulevat mielellään luennoille ja palavereihin ohjaamaan toiminnallisen tauon. 

Jos haluat tilata Pylly ylös -lähettilään ohjaaman toiminnallisen tauon, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen liikuntasuunnittelija.kuopio@isyy.fi.
SYKETTÄ sopii Pylly ylös -lähettiläiden kanssa ohjauksista ja opastaa heidät oikeaan paikkaan.
Pylly ylös -lähettiläät voivat myös itse ottaa yhteyttä luennoitsijoihin ja tarjota ohjattuja toiminnallisia taukoja. Pylly ylös -lähettiläiden ohjaamat toiminnalliset tauot ovat ilmaisia.

Toiminnalliset taukopisteet

SYKETTÄ-korkeakoululiikunta kannustaa korkeakoulujen opiskelijoita ja henkilöstöä myös omatoimiseen taukoliikuntaan. Korkeakouluille on rakennettu taukopisteitä, joissa voi itsenäisesti toteuttaa taukoliikuntaa. Taukopisteistä löytyy jumppakeppi, kuminauhoja, sormipuristin, tasapainolauta ja kipukoukku verryttelyn ja lihashuollon toteuttamiseen. Taukopisteillä on kuvalliset ja kirjalliset ohjeet taukoliikuntaan. SYKETTÄ vastaa taukopisteiden välineiden täydentämisestä, joten otathan yhteyttä, jos taukopisteissä on puutteita.

Taukopisteet sijaitsevat seuraavissa paikoissa:

Itä-Suomen yliopistolla:

Canthia-rakennus, luentosali Ca 101 ovea vastapäätä

Snellmania-rakennus, luentosali Sn 201 oven vieressä

Savonia ammattikorkeakoulu

Pylly ylös -materiaalipankki