Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Taukoliikunta


Taukoliikunnan palvelut

Taukoliikunnan tavoitteena on vähentää istumista ja lisätä fyysistä aktiivisuutta Kuopion korkeakouluyhteisössä. Toiminnalla halutaan parantaa opiskelu- ja työkykyä sekä vaikuttaa korkeakoulujen kulttuuriin, asenteisiin ja toimintaan istumisen vähentämiseksi. Tavoitteenamme on olla aktiivinen ja hyvinvoiva korkeakouluyhteisö.

Kuopiossa SYKETTÄ Savilahdella -hanke aloitti keväällä 2014 kampanjan pitkäkestoisen istumisen vähentämiseksi.  Kampanjan nimi oli Perseet ylös penkistä ja se toteutettiin yhteistyössä Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan kanssa. Toiminta jatkui tällä nimellä vuoden 2015 loppuun asti, jonka jälkeen tilalle tuli valtakunnallinen nimi Pylly ylös. Syksystä 2023 alkaen Kuopiossa on taukoliikunnan palvelut

Taukoliikunnan ohjaajat

Kuopion korkeakoulujen opiskelijoiden ja henkilökunnan joukosta valitut taukoliikunnan ohjaajat toimivat liikunnan ja hyvinvoinnin edistäjinä Kuopion korkeakouluissa.

Kuvassa Susanne, SYKETTÄ Kuopion syksyn 2023 taukoliikunnan ohjaaja.

Taukoliikunnan ohjaajan tehtävät ja haku lähettilääksi

SYKETTÄ hakee uusia taukoliikunnan ohjaajia jokaisen lukuvuoden alussa. Jos haluat olla mukana muuttamassa korkeakoulujen luentokulttuuria aktiivisemmaksi, niin ota sähköpostilla yhteyttä osoitteeseen liikuntasuunnittelija.kuopio@isyy.fi.

Näin saat taukoliikunnan ohjaajan luennolle tai palaveriin

Taukoliikunnan ohjaajat tulevat mielellään luennoille ja palavereihin ohjaamaan toiminnallisen tauon. 

Jos haluat tilata taukoliikunnan ohjaaman toiminnallisen tauon, ota yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen liikuntasuunnittelija.kuopio@isyy.fi.
SYKETTÄ sopii taukoliikunnan ohjaajien kanssa ohjauksista ja opastaa heidät oikeaan paikkaan.
Taukoliikunnan ohjaajat voivat myös itse ottaa yhteyttä luennoitsijoihin ja tarjota ohjattuja toiminnallisia taukoja. Nämä ohjaatut toiminnalliset tauot ovat ilmaisia.

Toiminnalliset taukopisteet Kuopion kampuksella

Kuopio korkeakoulujen käytäville on rakennettu taukopisteitä, joissa voi itsenäisesti toteuttaa taukoliikuntaa. Taukopisteistä löytyy jumppakeppi, kuminauhoja, sormipuristin, tasapainolauta ja kipukoukku verryttelyn ja lihashuollon toteuttamiseen. Taukopisteillä on kuvalliset ja kirjalliset ohjeet taukoliikuntaan. SYKETTÄ Kuopio vastaa taukopisteiden välineiden täydentämisestä, joten otathan yhteyttä, jos taukopisteissä on puutteita.

Taukopisteet sijaitsevat seuraavissa paikoissa:

Itä-Suomen yliopistolla:

Savonia-ammattikorkeakoululla:


Taukoliikunnan -materiaalipankki