Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

UKK – Usein kysytyt kysymykset


YLEISTÄ

Mikä on SYKETTÄ?
SYKETTÄ on Kuopion korkeakoulujen eli Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen, Savonia-ammattikorkeakoulun ja Taideyliopiston Kuopion kampuksen liikuntapalvelukokonaisuus.

Kenelle SYKETTÄ-palvelut ovat?
SYKETTÄ-palveluita voivat käyttää Kuopiossa Itä-Suomen yliopiston ja Savonia-ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta sekä Taideyliopiston opiskelijat ja henkilökunta. Opiskelijan on oltava läsnäolevaksi ilmoittautunut, ja hänellä on oltava tutkinnon suoritusoikeus kyseisissä korkeakouluissa. Opiskelijan käyttöoikeus päättyy valmistumislukukauden lopussa. Tarkempaa tietoa löydät käyttöehdoista.

Voiko toisen korkeakoulun opiskelija käyttää SYKETTÄ-palveluja?

SYKETTÄ-liikuntapalvelujen käyttäjiksi pääsevät tällä hetkellä vain Kuopiossa, Joensuussa, Iisalmessa ja Varkaudessa toimivien korkeakoulujen opiskelijat ja henkilöstö. Tarkempi listaus käyttöoikeudesta löytyy käyttöehdoista.

Entä Savonian Iisalmen ja Varkauden kampuksen opiskelijat ja henkilöstö?

Savonian Iisalmen ja Varkauden kampuksien liikuntapalveluista löydät lisätietoa sykettä.fi-etusivulta klikkaamalla kyseisen kaupungin nimeä. Mikäli kuitenkin haluat liikkua Kuopiossa, voit rekisteröityä normaalisti Kuopion sivulle ja maksaa Kuopion liikuntamaksun.

PALVELUIDEN KÄYTTÖÖNOTTO

Miten pääsen käyttämään SYKETTÄ-palveluita?

Mikäli olet uusi käyttäjä, tulee sinun ensin rekisteröityä käyttäjäksi nettisivuilla tai mobiilisovelluksessa. Rekisteröitymisen jälkeen voit ostaa ryhmäliikunta- tai palloilutarran nettisivujen verkkokaupasta, mobiilisovelluksen kautta tai Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) toimistolta tai Savonian Savilahden kampuksen opiskelijakunnan kahvioista. Liikuntatarra voi olla fyysinen korttiin liimattava tarra tai mobiilisovelluksen mobiilitarra.

Mikäli olet ollut aiemmin käyttäjänä, ei tarvitse rekisteröityä uudelleen, riittää että ostat uuden tarran.

Olen avoimen amk:n polkuopiskelija Savoniassa, voinko käyttää palveluja?

Kyllä! Pyydä Savonian opiskelijapalveluista todistus opinto-oikeudesta, ja ota se ja henkilöllisyystodistus mukaasi ja käy ostamassa liikuntatarra yhdestä myyntipisteistämme. Oston jälkeen voit käyttää joko mobiilisovellusta tai halutessasi saada kortin ja liikuntatarran myyntipisteestä. 

Mitä tarkoittavat ryhmäliikunta- ja palloilutarra?

Ryhmäliikuntatarra oikeuttaa käyttämään kaikkia liikuntakalenterin mukaisia liikuntapalveluita. Palloilutarralla voit käyttää kaikkia liikuntakalenterin mukaisia palveluita pois lukien ohjatut ryhmäliikuntatunnit. Molempia tarroja voi ostaa sekä lukukaudeksi että koko lukuvuodeksi.

Saanko ottaa kaverini mukaan SYKETTÄ-tunnille tai kuntosalille?

SYKETTÄ-palvelut on tarkoitettu ainoastaan SYKETTÄ-tarran ostaneille käyttäjille. Palveluita ei ole tarkoitettu korkeakouluyhteisöön kuulumattomille kuten perheenjäsenille, muille sukulaisille, kavereille tai entisille työkavereille. Mikäli SYKETTÄ-käyttäjä tuo liikuntatiloihin henkilön, jolla ei ole voimassa olevaa SYKETTÄ-tarraa, käyttäjälle asetetaan käyttöehtojen mukainen 14 vrk käyttökielto SYKETTÄ-liikuntapalveluihin.

Haluan käyttää liikuntapalveluja myös Joensuussa. Miten ristiinkäyttö Joensuun SYKETTÄ-palvelujen kanssa toimii?

Jos haluat käyttää SYKETTÄ-palveluja myös Joensuussa, tulee sinun tällöin merkata itsellesi ristiinkäyttö SYKETTÄ-sivuston omat tiedot -sivulla. Toimi näin:

Tämän jälkeen ilmoita vielä Kuopion liikuntasuunnittelijalle, että haluat ottaa käyttöön palvelut myös toisella kampuksella. Ilmoitamme Joensuun liikuntasuunnittelijoille, että antavat sinulle liikuntatarrasi mukaisen ilmoittautumisoikeuden myös toisten kampusten palveluihin.

Oletko Iisalmen tai Varkauden savonialainen ja haluat liikkua Joensuussa?
Savonian opiskelijana tai henkilöstön jäsenenä sinun tulee rekisteröityä ensin tänne Kuopion sivulle, maksaa Kuopion liikuntamaksu ja pyytää sitten käyttöoikeus Joensuuhun ylläolevan ohjeen mukaisesti.

TUNNEILLE ILMOITTAUTUMINEN JA PERUMINEN

Miten ilmoittaudun tunnille?
Valitse haluamasi tunti tai vuoro nettisivujen tai mobiilisovelluksen varauskalenterista ja klikkaa Ilmoittaudu-painiketta. Ilmoittautuminen tunneille alkaa 7 päivää ennen ja sulkeutuu 30 minuuttia ennen liikuntatapahtuman alkua. Kuntosalille ei tarvitse erikseen ilmoittautua.

En mahtunut haluamalleni tunnille. Mikä neuvoksi?
Osa ryhmäliikuntatunneista täyttyy nopeasti. Kaikille tunneille tulee kuitenkin aina peruutuksia, joten kannattaa käydä tarkistamassa osallistujatilanne useamman kerran sen viikon aikana, kun tunti järjestetään. Paikkoja vapautuu usein edellisenä iltana ja saman päivän aamuna.

Miksi ilmoittautuminen seuraavan viikon tunnille aukeaa samaan aikaan kun kuluvan viikon tunti alkaa?

Toiveemme on, että mahdollisimman moni liikkujamme pääsee kokeilemaan mahdollisimman monia liikuntamuotoja ja -tunteja. Tämä on yksi SYKETTÄ-liikuntapalveluiden perusperiaatteista. Periaatteen mukaisesti haluamme, että pienemmillä tunneilla osallistujaryhmä ei olisi aina sama, vaan kokeilijoita pääsisi halutessaan mukaan. Niinpä seuraavan viikon tunnille ilmoittautuminen aukeaa samaan aikaan kun kuluvan viikon tunti alkaa. Peruutuspaikkoja tulee kuitenkin lähes aina, joten usein pääset lempitunnillesi joka viikko!

Miten perun ilmoittautumiseni?
Ilmoittautumisen voi perua nettisivujen tai sovelluksen kautta.  Ilmoittautuminen tulee perua viimeistään neljä tuntia ennen tunnin alkua. Näin annat paikkasi jollekin toiselle tunnille haluavalle. Ilmoittautuminen ennen klo 10 alkaville aamutunneille tulee perua viimeistään 12 tuntia ennen tunnin alkua. Peruuttamattomien ilmoittautumisten ja varausten suhteen on voimassa käyttöehtojen mukainen sanktiokäytäntö.

Mitä teen, jos sairastun äkillisesti, enkä ehdi perua tuntia?

Ota yhteyttä liikuntasuunnittelijoihin (yhteystiedot Yhteys-sivulla). Sairastapauksissa joustamme neljän tunnin peruutusajasta. Suunnittelijat eivät välttämättä ilta-aikaan lue viestiäsi, mutta mikäli saat sairastumisen vuoksi varoituksen joltain tunnilta, he poistavat saamasi varoituksen pikimmiten viestin saatuaan.

Olen huomannut, että tunnilla on vähemmän osallistujia kuin sinne ilmoittautuneita. Mistä tämä johtuu?
Kaikki tunnille ilmoittautuneet eivät ole saapuneet paikalle. Jos käyttäjälle kertyy kaksi peruuttamatonta varausta, saa hän 7 vuorokauden ilmoittautumis- ja osallistumiskiellon SYKETTÄ-liikuntapalveluihin. Kiellon voi poistaa maksamalla 4€ suuruisen sakkomaksun tarrojen myyntipisteessä. Käyttäjämääriä seurataan ohjaajien ilmoitusten perusteella.

RYHMÄLIIKUNTATUNTIEN KÄYTÄNNÖT JA SANKTIOJÄRJESTELMÄ

Olen tulossa ensimmäistä kertaa ryhmäliikuntatunnille. Miten minun pitää toimia?

Perumisaika ja sanktiokäytäntö ryhmäliikuntatunneilla

 Muista perua ilmoittautuminen viimeistään 4h ennen tunnin alkua, mikäli et pääsekään osallistumaan tunnille. Aamutunneilla, jotka alkavat ennen klo 10 aamulla, perumisaika on 12 h. 

Jos et peruuta ilmoittautumista tai tulet myöhässä tunnille…

1. kerta: Muistutus sähköpostiin.

2. kerta: 7 vrk ilmoittautumis- ja osallistumiskielto SYKETTÄ-liikuntapalveluihin. Ilmoittautumiskiellon voi poistaa maksamalla 4€ suuruisen sakkomaksun.

LIIKUNTATARRA JA MAKSUT

Haluan käyttää ainoastaan kuntosalia silloin tällöin. Tuleeko minun ostaa liikuntatarra?

Kaikkien SYKETTÄ-liikuntapalveluiden käyttö edellyttää voimassaolevaa liikuntatarraa. Kuntosalia saa käyttää sekä palloilu- että ryhmäliikuntatarralla.

En halua enää käyttää SYKETTÄ-palveluita. Saanko rahani takaisin, jos palautan liikuntatarran?

Ostettua liikuntatarraa ei voi palauttaa eikä rahoja palauteta.

LIIKUNTATARJONTA

Miksi kuntosalien aukioloaikoja on rajoitettu? Kuka päättää tilojen aukioloajat?

Liikuntatilojen aukioloajoista päättää kyseistä tilaa hallinnoiva taho. Studentia ja Luola ovat Kuopion kaupungin tiloja, joten kaupunki päättää tilojen käytöstä ja aukioloajasta. Snellmania on yliopiston rakennus, ja aukioloajat riippuvat yliopiston ovien aukiolosta. Snellmanian liikuntatiloihin ei ole saatavilla kulkuavaimia, koska yliopiston tiloihin pääsisi tällöin aukioloaikojen ulkopuolella myös muuta kuin yliopiston väkeä.

Liikuntakalenterissa on ns. vakiovuoroja. Mitä nämä vuorot ovat ja kenelle ne on tarkoitettu?
Opiskelija- ja henkilöstöryhmien vakiovuorot ovat viikoittaisia tietyn ryhmän suljettuja vuoroja, joiden käytöstä ovat vastuussa ryhmien vastuuhenkilöt. Jos ainejärjestölläsi tai muulla opiskelija-/henkilöstöporukallasi ei ole vielä vakiovuoroa, voitte hakea sellaista. Vakiovuorojen haku seuraavalle lukuvuodelle avataan keväisin ja vuoroa haetaan sähköisesti. Vakiovuoro ei maksa mitään, mutta kaikilla osallistujilla tulee olla SYKETTÄ-tarra.

LIIKUNTAVÄLINEET

Tarvitseeko ryhmäliikuntatunneille omat liikuntavälineet?
Ei tarvitse, liikuntatiloista löytyy tarvittavat matot, painot ja muut välineet. Poikkeuksista ilmoitetaan tunnin tuntikuvauksessa.

Tarvitseeko palloiluvuoroille omat välineet?
Osalle vuoroista tarvitsee.

Onko SYKKEELLÄ liikuntavälineitä, joita voisin lainata?

SYKETTÄ-käyttäjät voivat lainata veloituksetta liikuntavälineitä ISYYn toimistolta: https://www.isyy.fi/vapaa-aika/valinelainauspalvelu

ONGELMATILANTEET

Mitä tehdä, kun SYKETTÄ-maksu ei näy rekisterissä, vaikka olen maksanut tarran?

Mikäli olet maksanut SYKETTÄ-maksun yhteen myyntipisteistämme, maksu on todennäköisesti inhimillisen syyn takia vain jäänyt merkkaamatta rekisteriin. Tässä tapauksessa ota suoraan yhteyttä kyseiseen myyntipisteeseen. Maksun merkkaamista varten kerro ostopäivämäärä sekä esitä todiste opiskelija- tai henkilöstökortissa olevasta SYKETTÄ-tarrasta.

Mikäli olet maksanut SYKETTÄ-maksun verkkokaupan kautta, tulisi suoritettu maksu ja ilmoittautumisoikeus tunneille näkyä suoraan rekisterissä omissa tiedoissasi. Jos näin ei ole, ota yhteyttä liikuntasuunnittelijoihin, jotka selvittävät asian verkkokaupan kauppiaspaneelista.

Sain aiheettoman varoituksen, etten olisi saapunut tunnille. Tuleeko minun itse huolehtia, että osallistumiseni tunnille on huomioitu?

Studentialla ja Snellmanialla merkkaat itse tunnille saapumisesi ohjaajalla olevaan tablettiin. Pienillä tunneilla ohjaaja saattaa myös pitää nimenhuudon. Yhteistyökumppaneiden tiloissa olevilla tunneilla näytät vastaanotossa opiskelija- tai henkilöstökorttisi ja kirjoitat nimesi listaan tai vastaanoton henkilöstö merkkaa sinut saapuneeksi. Ohjaaja/vastaanotto tallentaa osallistujalistan ennen tunnin alkua, joten ole ajoissa paikalla. Myöhässä tulevien osallistumista ei valitettavasti pysty enää tallentamaan järjestelmään.

Mikäli olet saanut varoituksen, vaikka olet ollut ajoissa paikalla ja merkinnyt itsesi listaan, on kyseessä todennäköisesti vain tietotekninen tai inhimillinen moka listan tallentamisessa. Tällöin voit laittaa asiasta viestiä liikuntasuunnittelijoille.

Miksi en pääse kirjautumaan sovellukseen?

Jos käyttäjätunnuksesi on väärin, tarkista, että kirjoitit tunnuksesi oikein. Tarkista myös, ettei osoitteen jälkeen ole tullut vahingossa välilyöntiä. Jos olet unohtanut salasanasi, käytä salasanan vaihtolinkkiä. Jos SYKETTÄ on päivittänyt käyttöehtoja, tulee ne käydä hyväksymässä nettisivujen kautta, sillä mobiilisovellus ei toimi ennen kuin käyttöehdot on käynyt hyväksymässä nettisivuilla.

Sovellus sanoo: ”Olet rekisteröitynyt toiseen kaupunkiin. Kirjaudu oikeaan applikaatioon.”

Tarkista, että olet varmasti SYKETTÄ Kuopion etkä Joensuun sovelluksessa. Sovellus antaa tämän ilmoituksen myös joskus silloin, kun käyttäjätunnuksesi tai salasanasi on väärin, joten tarkista, että kirjoitit ne oikein.

Salasanan palautus ei onnistu

Jos salasanan palautus ei onnistu, ilmoittamasi sähköpostiosoite ei ole toiminnassa tai sähköpostiosoitteesi loppuosa on väärin. Mikäli osoitteesi on varmasti kirjoitettu oikein mutta palautus ei sittenkään onnistu, ota yhteyttä liikuntasuunnittelijoihin.

PALAUTE

Miten voin antaa palautetta ja kysellä palveluista?
Palautetta voi antaa SYKETTÄ-sivujen palautelomakkeen kautta, sosiaalisen median kanavissa tai sähköpostitse liikuntasuunnittelijoille.