Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Itä-Suomen yliopiston Taekwon-do kisareissulla Puolassa

Kirjoitettu: 16.6.2017 15:30


Mitalisadetta ja hienoja elämyksiä Taekwon-don European Cupissa


Terveisiä Puolasta Taekwon-do-porukalta kaikille SYKETTÄ-liikkujille! 10.-11.6. järjestettiin Puolan Lublinissa ITF Taekwon-Don EuropeanCup 2017, jonne myös Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Do -seurasta osallistui nelihenkinen seurue niin kilpailijoina kuin koutseinakin. Eikä suotta reissun piälle lähdetty, sillä mukaan tarttui myös jokunen prenikka mitalikaappeja somistamaan!


Kuopiosta vahva edustus


Seuramme edustus, vasemmalta oikealle: Pauli, Awat, Aamu, Meemu

Itä-Suomen yliopiston seurasta reissuun lähtivät mustista vöistä Teemu ”Aamu” Autio (I dan) sekä värivöistä Pauli Turunen (1 gup), Teemu ”Meemu” Malmström (2 gup) ja Awat Youssefi (3 gup). Yhteensä Suomesta matkaan lähti reilut 10 henkilöä, valtaosa Taekwon-Do Akatemiasta, Oulusta.

Seurastamme kaikki osallistuivat oman vyöarvonsa ja painoluokkansa mukaisiin ottelusarjoihin. Lisäksi Aamu osallistui liikesarjoihin ja mustien vöiden joukkueotteluun yhdessä Oulun mustien vöiden kanssa. Pauli ja Meemu osallistuivat ottelun lisäksi värivöiden liikesarjoihin, ja yhdessä Awatin kanssa värivöiden joukkueotteluun. Joukkueottelussa joukkueessa tulee olla 3-5 henkilöä, joista joukkueen valmentaja päättää, kenet asettaa seuraavaksi kehään.


Eka voitto puntarilla


Kisojen lomassa ehdittiin myös turisteilla (toki lajille ominaiseen tapaan)

Kisat pidettiin lauantaina ja sunnuntaina, mutta ensimmäinen ”voitto” saavutettiin jo perjantain punnituksissa, kun kaikki seuramme kilpailijat pääsivät omaan painoluokkaansa. Punnituksissa rajat ovat tiukat ja kohtalo julma, mikäli painoa on liikaa tai liian vähän – jos et määräaikaan mennessä saa painoasi kikkailtua oikeisiin lukemiin, et saa osallistua henkilökohtaiseen ottelusarjaasi ollenkaan. Viime hetken painonvedot saattavat joskus olla rajujakin, myös allekirjoittanut muistaa joskus istuneensa pipo päässä tulikuumassa suihkussa viimeisten satojen grammojen puristamiseksi kehosta irti hikoilun myötä. Tällä kertaa moisilta hätäratkaisuilta kuitenkin vältyttiin.


Kilpailut käydään liikesarjoissa ja ottelussa


Ensimmäisenä kisapäivänä kilpailtiin liikesarjoissa. Miesten mustien vöiden II dan -liikesarjoista saatiin Suomen paras suoritus, kun Ville Piiponniemi Oulusta nappasi itselleen kultaa. Meidänkään seuramme ei kuitenkaan jäänyt tyhjin käsin, vaan Meemu nappasi itselleen pronssia värivöiden liikesarjoista.

Pauli, Awat ja Meemu pokkaamassa joukkueottelun mitalit

Toisena kisapäivänä käytiin ottelut, josta Kuopioon tulikin varsinainen mitalisade! Sekä Pauli, Meemu että Awat nappasivat kaikki hopeaa omista ottelusarjoistaan, lisäksi herrat toivat kotiin myös hopeaa värivöiden joukkueottelusta, häviten niukasti Belgian joukkueelle.

Kilpailut olivat kaikille todella hieno ja opettavainen kokemus, ja tulokset kertovat seuramme todella kovasta tasosta. Ensi syksynä järjestetään jälleen uusi peruskurssi, joten pitäkäähän ilmoitustauluja ja somea silmällä!

-Teemu Malmström, Itä-Suomen yliopiston Taekwon-Do

Suomen joukkue kisojen jälkeen





Kommentoi