Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Uuden äärellä uutena vuotena

Kirjoitettu: 2.1.2018 14:48


Kohti uutta DT-Minnan saatesanoilla


Uusi vuosi on ihan juuri alkanut. Kuulutko niihin, jotka tekevät lupauksia tulevaisuudelle? Aika moni tekee, ja aika moni lupauksista liittyy elämäntapoihin, etenkin ravitsemukseen ja liikuntaan. Uuden huuma saa pään sekaisin ja lupaukset kasvavat suuriksi muutostavoitteiksi. Tammikuu on vielä intoa täynnä, mutta jo ystävänpäivän aikaan paluu entiseen on tapahtunut. Ja sitten harmittaa, kun homma ei (taaskaan) onnistunut. Entäs, jos tekisit tällä kertaa jotain toisin, ja luottaisit vanhaan kunnon “hiljaa hyvä tulee” -metodiin?


Pienistä teoista kasvaa jotain suurta


Thomas Jefferson totesi aikanaan, että “If you want something you have never had, you must be willing to do something you have never done. Tätä ajatusta kannattaa pysähtyä hetkeksi pohtimaan. Jos olet vuodesta toiseen jatkanut samalla tavalla vaikkapa juuri uudenvuodenlupausten suhteen, eikö olisi aika kokeilla jotain erilaista? Jos muutat vain yhden tavan kuukaudessa, mutta valitset sen fiksusti ja integroit sen pysyvästi elämääsi, on vuoden kuluttua moni asia toisin. Pienistä teoista kasvaa jotain suurta. Vuosi on lyhyt aika ja hujahtaa taas hetkessä – eikö olisikin hienoa todeta vuoden päästä, että I did it? Pysyin lupauksissani ja muutin elämääni?

Vain, jos saa tehtyä aidosti omaan arkeen istuvia muutoksia, voivat elämäntavat todella muuttua. Kikkakolmoset harvoin kantavat kauas, vaan muutosten on oltava sellaisia, että ne on todella mahdollista toteuttaa ja ennen kaikkea pitää niistä kiinni arjen pyörteissä päivästä toiseen. Lupaa tänä vuonna mieluummin liian pieniä kuin liian suuria asioita – on mukavampi kokea onnistumisia kuin pettymyksiä.


Katse tulevaan, mutta opi menneestä


Paitsi että uuden vuoden kynnyksellä tähyillään tulevaan, on pieni throwback myös paikallaan. Millainen kulunut vuosi sinulla on ollut? Mitä kaikkea hienoa elämä on tarjonnut kuluneiden kuukausien aikana? Mistä asioista olet kiitollinen ja iloinen? Entä mitkä haasteet ovat tulleet tiellesi ja kasvattaneet sinua? Mitä virheitä ja erehdyksiä olet tehnyt ja mitä oppinut niistä? Mitä teet eri tavoin tänä vuonna, mitä puolestaan samoin? Mitä haluat muistaa edellisestä vuodesta? Näiden mietteiden ja tunnelmien saattelemana kiitän syksystä ja toivotan oikein hyvää vuodenvaihdetta kaikille SYKETTÄ-liikkujille, nähdään treeneissä ensi vuonnakin!

 DT-Minna

P.s. Jos sinulla on hyvinvointiin liittyviä uudenvuodenlupauksia, niin tuupa mukaan kokeilemaan vaikka Sykkeen juttuja!





Kommentoi