Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Dream Teamin Nina vinkkaa: Hyödynnä Puijon liikuntamahdollisuudet!

Kirjoitettu: 26.9.2016 09:55


Syksyllä ulkoillaan ja tutustutaan Kuopioon!


Puijolla on hirmuinen määrä liikuntamahdollisuuksia, ja tällä kertaa Dream Teamin Nina keskittyy mäkihyppyyn. No ei sentään, vaikka kaikkea uutta onkin mukava kokeilla ja hyppytornit sijaitsevatkin näkyvällä paikalla Puijon tornin kupeessa… Muun muassa tämän lajin maailmanluokan kisoja on Puijolla mahdollista käydä katsomassa! Tämä blogi keskittyy kuitenkin pääasiassa Puijon alueen hienoihin luonto- ja lenkkipolkuihin, jotka talvella muuttuvat hiihtoladuiksi. Erityisesti uusien kuopiolaisten tai vielä Puijoon tutustumattomien kannattaa käydä tsekkaamassa Puijon hienot maisemat ennen lumen tuloa!


Legendaariset Puijon portaat


Puijon alueelle tunnusomaista ovat suuret korkeuserot. Mäkimontun ja Puijon tornin juuren välinen korkeusero on yli sata metriä. Näiden välissä olevista ”Puijon portaista” on varmasti moni kuullut kauhutarinoita, vaikka itsellä ei niistä kokemusta vielä olisikaan. Portaita löytyy 376. Ne ovatkin monille opiskelijoille varmasti tuttu paikka vetää hikitreeniä. Onneksi järvimaisema huipulta palkitsee!

Porrastreeniin voi helposti liittää myös kävely- tai  juoksulenkin esimerkiksi alku- ja/tai loppuverryttelyksi. Itselläni on tapana juosta porrastreenin jälkeen pururataa pitkin alamäkeä noin 2 kilometriä takaisin lähtöpaikalle ja tähän tietysti kotimatkat päälle. Saman voi tietysti tehdä myös toiseen suuntaan, eli polkua ylämäkeen ja portaita alas.

Korkeuserojen vuoksi reitit voivat aluksi tuntua melko raskailtakin, mutta oman kehityksen huomaa varmasti! Tavoitteita on helppo asettaa. Esimerkiksi tavoite voisi olla, että jaksaa juosta sen itselle haastavimman mäen kokonaan ylös asti.


Luontopolut tutustuttavat alueen metsään ja eläimistöön


Ulkoilureittejä Puijon ympäristöstä löytyy monta kymmentä kilometriä, ja ne selviävät Kuopion kaupungin nettisivuilta opaskartasta.  Ympäristö on myös mitä kaunein. Huipulta näkee hienosti järvimaiseman esimerkiksi näin ruska-aikaan ja metsikkö on luonnonsuojelualuetta. Kannattaa tutustua alueen luontopolkuihin, esimerkiksi Konttilan kierrokseen, joka tutustuttaa Puijon aarnialueen vanhaan metsään. Metsiköstä löytyy myös esimerkiksi polkujuoksuun sopivia luonnonmukaisempia polkureittejä.

Raikas syyssää saa hymyn huulille 🙂


Lihaskuntoa raittiissa ilmassa


Hiihtostadionin kupeeseen ja polkujen varsille on myös sijoiteltu kuntoilulaitteita, esimerkiksi leuanvetotankoja ja vatsapenkkejä. Näistä saa mukavaksi ja piristäväksi vaihteluksi tehtyä lihaskuntotreeniä välillä ulkoilmassa kuntosalin sijasta. Näitä pääset myös kokeilemaan Puijon porras- ja mäkitreenin mausteena vielä syyslomaan asti! Yhteinen treeni on muutenkin kiva tapa tutustua tarkemmin alueen treenimahdollisuuksiin.

Nautinnollisia porrastreenejä toivottaen,

-Nina

Voit treenata lihaskuntoa tai harjoitella telinevoimistelutemppuja 😉





Kommentoi