Dream Team testasi: akrojoogaa ensikertalaisille!
Kirjoitettu: 26.2.2019 10:20
Akrojooga on jännittävää tiimityötä
Kävimme SYKETTÄ Dream teamin kanssa viikko sitten sunnuntaina kokeilemassa akrojoogaa. Se on pareittain tehtävä liikuntamuoto, jossa yhdistetään elementtejä joogasta ja pariakrobatiasta. Meidät toivottivat tervetulleeksi Kuopion akrojoogaajat, joiden aktiivit opastivat meidän lajin saloihin. Kaikkia jännitti alkuun (ja rehellisesti sanoan tunnin aikanakin!) paljon, koska olimme ekakertalaisia lajin parissa. katso myös Annan kuvaama video sivun alareunasta!
Laji vaatii kommunikaatiota ja keskittymistä
Akrojoogassa toinen pareista toimii maassa olevana ”lennättäjänä” eli basena ja toinen ”lentää”, eli on ilmassa kannateltava osapuoli. Näin tehdään erilaisia liikkeitä ja akrobaattisia asentoja, joiden välillä pyritään sulavasti ja vakaasti vaihtamaan. Kannateltava henkilö on lennättäjän käsien ja jalkojen varassa, välillä jopa pää alaspäin, seisoen esimerkiksi käsillään toisen päällä tämän tukemana. Tämä on itse asiassa helpompaa kuin miltä kuulostaa, sillä toisen tuki auttaa paljon! Itse uskaltauduin vihdoin suoristamaan itseni päälläseisonnassa, mikä on ollut minulle haaste yksin harjoitellessa. Basen ja lentäjän lisäksi yleensä mukana on myös spotteri, jonka tehtävä on varmistaa erityisesti lentäjän turvallisuus.
Laji ei edellytä, että parin tulisi olla ihan samankokoisia keskenään, tosin valtava kokoero voi alkuvaiheessa olla haaste. Perimmäinen idea kuitenkin on että tekniikka ollessa oikea ei painolla ole juurikaan väliä. Liikkeet ovatkin oikein tehtynä paljon kevyempiä kuin miltä ne näyttävät! Tärkeintä on kommunikaatio ja luottamus parin välillä, asennoista ja niiden vaihdoksista täytyy keskustella ja antaa parille palautetta. Intensiivisen keskittymisen vuoksi lajia harjoitellessa on mahdoton miettiä mitään muita asioita, joten se on todella hyvä tapa tyhjentää päätä ja rentoutua.
Innostavaa, hauskaa ja haastavaa
Laji sopii akrobatiasta ja itsensä haastamisesta kiinnostuneille. Aloittaakseen tarvitsee kuitenkin vain innostusta lajiin, fyysiset ominaisuudet kehittyvät harjoittelun myötä, ei siis todellakaan tarvitse olla valmiiksi akrobaattinen! Kokeilutunti vierähti todella nopeasti ja haastetta riitti jokaiselle. Itse sain monia onnistumisen ja oppimisen elämyksiä ja kiinnostuin todella koettamaan lajia toisenkin kerran. Olimme koko porukka aivan innoissamme tunnin jälkeen ja mietimme jo, menisimmekö kokeilemaan akrojoogaa uudestaankin yhdessä.
Jamittelemaan sunnuntaisin
Kuopiossa acrojoogaa voi mennä kokeilemaan vapaasti Oheisharjoittelukeskukselle, jossa jamit eli vapaamuotoiset treenit järjestetään aina sunnuntaisin klo 13.00. Pääsymaksu keskukseen on 5 euroa/henkilö, mikä maksetaan Oheisharjoittelukeskuksen kassalle tullessa. Paikalla on kokeneempia ja vähemmän kokeneita acroyogailijoita, tarkoitus on rennossa hengessä harjoitella omaan osaamistasoon sopivia harjoituksia toisten avustuksella. Akrojoogailijat toivottavat myös ensikertalaiset tervetulleeksi, joku auttaa kyllä aina alkuun!
Suosittelen kokeilemaan! Oli 6/5 koko Dream teamin mielestä!
-Kati