Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

DT-Heidin top 6 talviliikuntalajit

Kirjoitettu: 22.2.2018 15:05


Pyöräily, luistelu, samoilu… Löytyykö listaltasi samoja juttuja?


Talvella ei kannata kököttää sisätiloissa, vaan pistää reilusti päälle ja lähteä nauttimaan hangista ja nyt näin keväämmällä ihanasta talven auringosta! Tässä DT-Heidin lempparilajien lista, mitä sinun talvilajien top-listaltasi löytyy?


1 – Pyöräily


Olen jo aiemmin kirjoittanut blogikirjoituksen pyöräilyn kamaluudesta ja ihanuudesta, joten luonnollisesti pyöräily komeilee listallani ensimmäisellä paikalla. Joululomalla  sain vihdoin aikaiseksi viedä pyöräni täyshuoltoon – nyt toimii vaihteet pakkasellakin eivätkä ketjut tipu koko ajan. Kokemuksen kautta olen nyt vihdoin ja viimein huomannut, että talvipyöräilyn yksi tärkein juttu on pyörän huoltaminen jo ennen talvea. Pyörän ei siis tarvitse olla talvikäytössä muuten sen kummempi! Omassa kaupunkipyörässäni ehdoton lisävaruste ovat nastarenkaat – liukkailla keleillä minusta on jopa turvallisempaa pyöräillä kuin kävellä! Tärkein ja yksi parhaita juttuja pyörässäni on dynamolamppu, koska ei ikinä tarvitse miettiä, muistanko ottaa lampun mukaan tai onko pattereissa virtaa.


2 – Luistelu


Luistelu luonnonjäällä on aika huikeata. Ehkä yksi syy tähän on se, että saaressa lapsena paljon aikaa viettäneenä ovat jää ja vesi minulle luonnollisia reittejä liikkua. Tämän talven jäätilanne näyttää kyllä aika huonolta, mutta onneksi ulkojäille pääsee kaukaloon. Viime talvena tutustuin ensimmäistä kertaa elämässäni ”höntsäkiekkoon”, jossa peli pistetään pystyyn paikalla olevien tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Näihin peleihin ovat tervetulleita kaikki – iästä ja kokemuksesta riippumatta. Ja voin vakuuttaa, että hauskaa on ja hiki tulee! Jos et omista luistimia, nettikirppareilta voi löytää huippuluistimia todella edullisesti, kuten itsekin löysin. Luistimien teroittaminenkin on melko edullista – noin seitsemän euron luokkaa.


3 – Metsässä samoilu


Yllättävää kyllä Puijon metsässä on talvellakin ristiin rastiin polkuja – vaikka juuri koskaan siellä ei ketään tule vastaan. Puijoa suosittelen rauhaa ja kauniita maisemia arvostaville, eikä sinne tarvitse edes erityisiä varusteita mukaan. Puijonsarven laavulle voi mennä talvellakin ladun reunaa pitkin ihan luvan kanssa, joten makkarat ja kahvitkin voi mukaan samoilulle ottaa. Valitettavasti ladun ylitys on pakollista lähes joka kohdassa, jotta pääsee metsään, joten ylityskohdassa kannattaa olla tarkkana hiihtäjien suhteen!


4 – Potkurointi


Itse en omista potkuria, mutta onhan se ihan älyttömän hauskaa puuhaa, jos on kova alusta, millä potkuroida. Uudenvuodenpäivänä kävin aamulenkillä koirien ja tosi vanhan potkurin kanssa. Tie oli potkuroinnin suhteen todella hyvässä kunnossa ja oi sitä vauhdin hurmaa!


5 – Hiihto


Hiihdossa tarvitaan ehkä eniten varustelua. Siinä ei riitä pelkät varusteet; suksien voitelu on iha oma prosessinsa, jos ei siis omista suksia, joita ei tarvitse voidella. Hiihdossakin suosin järven jäätä, koska kotoani hiihtämään lähtiessä Puijo on edessä joka puolella. Ei sitä jaksa, jos ei ole varusteet täysin kunnossa eikä varsinkaan talven ensimmäisellä hiihtokerralla. Mutta on hiihto silti kivaa, se on vaan todella rankkaa täällä meillä päin. Parhaat hiihdot olen kokenut keväällä järven jäällä, hankiaisilla ja auringon noustessa aikaisin aamulla, kun siellä ei ole ketään muita kuin minä ja koirani. 😊


6 – Pulkkailu


Jos vaan kehtaisi täällä kaupungissakin…

Ihanaa kevättalvea!

DT-Heidi

Kommentoi