Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Tuunaa aamupuurosta entistäkin maukkaampi!

Kirjoitettu: 1.5.2023 15:01


Kevät on jo pitkällä ja lisääntynyt valo ja lämpö saa mielen kääntymään kesäfiilistelyn puolelle. Auringonvalon tankkaamisen lisäksi on tosi tärkeää syödä joka aamu runsas ja ravitseva aamupala, joka antaa boostia päivään! Aamupalana puuro jakaa mielipiteitä, mutta tylsäksi mielletyn puuron voi helposti muuttaa mieleisekseen makuelämykseksi, jossa vain mielikuvitus on rajana. Tässä postauksessa jaan muutaman vinkin, miten aamupuuroa voi halutessaan tuunata.


Omena ja porkkana ovat itselle yhdet lemppari raaka-aineista, joita laitan puuron sekaan. Yleensä niiden kaverina käytän kanelia, kardemummaa ja ripausta vanilja- tai fariinisokeria, ja hetkessä aamupuuro maistuu sekä tuoksuu aivan omenapiirakalta tai porkkanakakulta. Halutessaan päälle voi laittaa vielä hieman esimerkiksi vaniljan makuista proteiinivanukasta.


Silloin kun mieli tekee ”tavallista” puuroa ilman suurempia makuja, keskityn yleensä puuron päälle tuleviin lisukkeisin. Kaurapuuro banaanilla, maapähkinävoilla ja raejuustolla antaa hyvin energiaa esimerkiksi aamutreeniin, mutta se pitää myös kylläisenä luennolla ja sen avulla jaksaa myös kesätöissä.


Toinen vaihtoehto, jonka avulla jaksaa hyvin lounaaseen asti on suklaanmakuisella proteiinijauheella maustettu puuro, jonka päällä on raejuusto ja maapähkinävoita. Proteiini pitää kylläisenä ja maapähkinävoi antaa energiaa. Suklaan ja maapähkinävoin yhdistelmästä tulee hieman mieleen pähkinäinen suklaapatukka. Myös erilaiset marjat ja mehukeitot ovat hyvä ja toimiva vaihtoehto puuron päälle. Lisäksi raejuusto, rahkat, vanukkaat ja jopa jugurtti toimii hyvin puuron kaverina. Yleensä puuron kyytiläiset valikoituvatkin itsellä sen mukaan, millainen päivä on tulossa. Puuron kanssa kannattaakin rohkeasti käyttää mielikuvitusta ja kokeilla uusia makupareja!

Maukkaita aamiaishetkiä ja jaksamista päivään toivottaa DT:n Susanne.Kommentoi