Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Pohdittavaa pääsiäiseksi: mikä tekee sinut onnelliseksi?

Kirjoitettu: 29.3.2018 13:51


Hyvinvointia onnellisuudesta


Metsässä samoillessani olen usein mietiskellyt, olenko onnellinen tai tyytyväinen elämääni. Toistuvasti olen tullut siihen tulokseen, että pidän itseäni onnellisena ja elämään tyytyväisenä, mutta mitkä tekijät elämässäni aiheuttavat onnellisuutta? 


Merkityksellisiä asioita, kuten pieni ruskea karvapallo


Joskus olen myös miettinyt, että olenko liian vähään tyytyväinen – tässä maailmassa, jossa kaikki pitää saada heti eikä kohta. Olen ehtinyt jo yli kolmenkympin ikään – eikä minulla ole vieläkään omaa taloa, lapsia ja opiskelijakin olen. Koira minulla kyllä on ja mies, ne tässä iässä kai pitäisikin olla. Mutta ei nämä kaksi ole elämässäni siksi, että näin kuuluu olla.

En olisi arvannut seitsemän vuotta sitten, miten merkittäväksi tuo pieni ruskea karvapallo elämälleni ja onnellisuudelleni vielä muodostuu. Ilman tätä ystävääni – Lenniä – en viettäisi niin paljon aikaa metsässä tai ulkona. Todistettavasti metsässä samoilu kohentaa mielialaa, joten koiran omistaminen myös toissijaisesti kohentaa mielialaa. Mutta mieli kohenee jo siitä, kun kotona on aina odottamassa iloinen tyyppi. Vaikka itsellä olisi ollut huono päivä, päähän koskee ja kaikki muukin tuntuu ylivoimaiselta, tämän kaverin iloinen tervehdys tai pään painaminen kainaloon saa mielen aina paremmaksi. En todellakaan nauraisi näin paljon ilman Lenniä. Jos itse koet, että lemmikki voisi kohentaa myös sinun elämänlaatuasi, mutta sinulla ei ole mahdollisuutta ottaa omaa lemmikkiä, voit kokeilla esimerkiksi lemmikkikummiutta. Facebookista löytyy ryhmä, jossa etsitään kummeja ja tarjoudutaan kummeiksi.


Merkityksellisiä ihmissuhteita


Ja onhan minulla se mies – tänä vuonna meillä tulee yhteiseloa jo 10 vuotta. Kymmenen vuotta takana toinen toistamme arvostaen, ja minusta tuntuu, että se arvostus kasvaa edelleen. Se henkilö, joka arvostaa, voi olla äiti, isä, sisko, veli, ystävä, työkaveri, kuka tahansa. Ihminen kaipaa (tai niin minä ajattelen) arvostusta toiselta ihmiseltä edes silloin tällöin, sillä silloin tulee olo, että on jotenkin merkityksellinen tässä maailmassa. Jos arvostat jotakuta henkilöä, osoita se hänelle! Et arvaakaan, miten merkityksellistä se voi olla hänelle.


Merkityksellistä tekemistä


Olen menossa vihdoin sitä kohti, mistä olen unelmoinut jo vuosia. Minusta tulee terveydenhoitaja ja sen jälkeen aion erikoistua työterveyteen. Unelma, joka on toteutumassa. Olen opiskellut jo muutaman tutkinnon, mutta olen mennyt vähän fiiliksen mukaan niissä opinnoissa. Nyt minulla on tietty suunta, mitä kohti olen menossa – ja voi että jo ajatus tulevasta tekee minut onnelliseksi, vaikka mitään varmaa ammatillisesti ei vielä olekaan.

On minulla toki elämässäni paljon muutakin, mikä tekee onnelliseksi – terveys, muutama hyvä ystävä, kavereita ja perhe tietysti sekä harrastukset. Ei elämäni ole aina ruusuilla tanssimista – menetyksiäkin on ollut, mutta ei lannistumisia. Ehkä välillä katsonkin maailmaa vaaleanpunaisten lasien läpi – mutta onko se niin paha?

Oletko sinä koskaan miettinyt, mikä tekee sinut onnelliseksi? Mikä on oikeasti tärkeää? Jo pohtimalla näitä asioita saatat löytää suunnan onnellisempaan elämään.

<3 <3 <3

-DT-Heidi

Kommentoi