Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Raivomusaa vai peruspoppia? DT Heidille musiikki on tärkeää niin salilla kuin metsälenkilläkin.

Kirjoitettu: 7.11.2017 10:49


Musiikin avulla parempiin tuloksiin salilla!


Kuntosalilla keskittyminen tekemiseen on erittäin tärkeää. Jos pää ei ole mukana, ei treenikään yleensä kulje. Ennen treeniä ja sarjojen aloittamista pyrin luomaan mielentilan, jossa unohdan kaiken muun keskittyen ainoastaan tulevaan suoritukseen. Joskus mielessäni käy jopa pelko – jaksankohan tehdä noin kovalla painolla näin pitkän sarjan? Pelon saa mielestä pois rutiineilla, joiden avulla mielen saa myös täytettyä itsevarmuudella. Yksi näistä rutiineistani on musiikki. Ja musiikin on oltava raivoa herättävää ja siten omalla kohdalla se tarkoittaa raskaampaa musiikkia. Ja raivoa herättävää vain mielikuvana, ei mitenkään fyysisesti hajottamalla treenivälineitä. Kevyempinä päivinä riittää ihan radiosta tuleva peruspoppi!

 


Turvallisuus ennen kaikkea


Tänä syksynä ostin elämäni ensimmäiset bluetooth-kuulokkeet ihan vain salitreeniä varten – ja helpottamaan treeniin keskittymistä musiikin avulla. Musiikin kuuntelu auttaa minua siis keskittymään treeniin, mutta se myös eristää minut ympäristöstä ja muista ihmisistä salilla. Muiden ja oman turvallisuuden huomioiminen voi olla hankalampaa musiikin pauhatessa vain omissa korvissa, koska yksi aisti on tavallaan poissa käytöstä. Itse pyrin kuitenkin aina ottamaan tarpeeksi tilaa itselleni, jotta oma ja muiden turvallisuus säilyy. Ja toisaalta kuulokkeet saa helposti pois päästä, mikäli näyttää siltä, että esimerkiksi ruuhka-aikana täytyy neuvotella muiden salilla kävijöiden kanssa. Yksi huono puoli musiikin kuuntelussa kuulokkeilla on melu ja mahdollinen kuulovaurio. Itse valitsin tästä syystä kuppikuulokkeet, koska ne eristävät paremmin ympäristön äänet kuin nappikuulokkeet, jolloin musiikkia ei tarvitse kuunnella niin kovaa. Ja kyllä ne paremmin pysyvät päässäkin!

 


Musaa ja Podcasteja metsälenkillä


Toisinaan on myös kiva lähteä metsään kuulokkeet korvilla, koska rentouttavaa musiikkia kuunnellessa muut aistit ovat herkempiä. Tällöin musiikin avulla metsässä oleiluunkin saa uutta näkökulmaa. Puiden liikehdintä näyttää ihan erilaiselle musiikkia kuunneltaessa kuin luonnon äänillä. Silloin tällöin lenkillä kuuntelen myös Podcasteja, jotka olen löytänyt ylipäänsä vasta tänä syksynä. Viimeksi taisin kuunnella yhden lenkin aikana Podcastin aiheesta ahdistuneisuushäiriöt. Kaksi hyödyllistä asiaa samalla kertaa – ei huono! Kiireisinä aikoina aina ei jää aikaa television katseluun tai sanomalehtien lukemiseen, jolloin lenkin aikana kuunnellut Podcastit voivat toimia hyvänä korvikkeena näille. Podcasteja on kuunneltavissa ihan älyttömästi ja vielä useista eri aiheista – viihteestä tieteeseen. Musiikin kuuntelu salilla tai lenkillä ei ole minulle mitenkään pakollista, mutta toisinaan se antaa ihan uudenlaista voimaa ja tunnelmaa treeniin.

Ja sitä paitsi vaihtelu virkistää – välillä on kiva treenailla ihan hiljaisuudessa ja metsälenkillä kuunnella vain luonnon ääniä tai sitten just päinvastoin!

DT-Heidi

Kommentoi