Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Dream Team toukokuussa testaamassa Element Studion kuntonyrkkeilyä

Kirjoitettu: 17.5.2018 16:02


Päänsärky jäi nyrkkeilytreeneihin


Dream Team kävi toukokuun alussa testaamassa Element Studion kuntonyrkkeilytunnin. Kuntonyrkkeily sopii kaikille, jotka haluavat nostaa kuntoaan monipuolisesti ja parantaa kehonhallintaa. Kuntonyrkkeilyharrastus sopii kaikenikäisille ja kaikenkuntoisille tyypeille!


Elvyttää niska-hartiaseudun lisäksi pään


Ainakin allekirjoittanutta yllätti kuntonyrkkeilyn tekninen haastavuus! Tunti oli vauhdikas ja vaihteleva ja auttoi unohtamaan hetkeksi arkipäivän muun stressin.  Ennen tunnille menoa olin koko edeltäneen vuorokauden kärsinyt päänsärystä, joka ei tahtonut millään mennä ohi. Hiki virtasi tunnilla ja jälkikäteen oli virkistynyt ja rento olo. Tuntui, että juuri tätä kaipasin sille kiireiselle päivälle. Tunnin jälkeen oli ilo myös huomata, että päänsärky oli kadonnut! Kuntonyrkkeilyn on todettu tekevänkin erityisen hyvää niska-hartiaseudun ja selän ongelmista kärsiville sekä istumatyöläisille.


Hyvää motoriikka- ja koordinaatiotreeniä


Kuntonyrkkeilyssä olennaista on koko kehon ja raajojen ja niiden rytmin hallinta. Tunnin kestävän harjoittelun meille veti energinen kilpanyrkkeilijä ja fysioterapeutti Elina, joka loi tunnille kannustavan ilmapiirin ja hyvän fiiiliksen. Tuntiin kuului alkulämmittely, tekniikka-, pari- ja välineharjoittelu käsipainojen avulla sekä lihaskuntoharjoitteet. Tekniikkaosio koostui harjoituksista, jotka tehtiin parin kanssa ja osa yksin käsipainojen avulla varjonyrkkeilynä. Tunneilla käytetään välineharjoittelussa mukana vaihdellen eri välineitä, kuten nyrkkeilysäkkejä tai käsipainoja. Tunti kului todella nopeasti ja harjoittelu oli hauskaa ja sitähän liikunnan pitäisi ollakin!

Aurinkoisia ja liikunnan täyteisiä päiviä toivottaa

DT-Paula





Kommentoi