Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Dream Teamin Nina: Kilpailu voi tappaa liikunnan riemun

Kirjoitettu: 27.11.2016 21:46


Kilpaileminen on toisille paras motivaattori liikkumiseen ja toisilta taas se tappaa kaiken ilon liikunnasta. Dream Teamin Nina kuuluu jälkimmäiseen ryhmään – harrastus vaihtui nuorempana uuteen aina, kun olisi pitänyt alkaa ottaa se vakavammin ja tähdätä kilpailuihin. Nina on löytänyt ryhmäliikunnasta ja kuntosalista itselleen rennon tavan liikkua. Lue tästä vinkit ja ennen kaikkea katso söpöt lapsuuskuvat! 😉


Pienestä asti liikunnan riemua


Katselin tässä päivänä eräänä vanhoja valokuvia ja huomasin, että liikunnan riemu on ollut vahva osa elämää jo pienestä pitäen!  Raotan arkistoja blogin lukijoille ja teillä onkin nyt ainutlaatuinen tilaisuus päästä kurkistamaan, miltä minä eli Dream teamin Nina näytin pienenä 🙂 Hädintuskin olin kävelemään opittunut, kun olinkin kokeillut jo muun muassa rullaluistelua, pyöräilyä, hiihtoa, pituushyppyä ja jääkiekkoa.


Kilpailuhenki kateissa


Omaa lajia on siis tullut etsittyä hartaasti, mutta jostakin syystä vain yhden lajin valitseminen ei ole tuntunut luonnolliselta. Kouluiän myötä urheiluun alkoi enemmän liittyä kilpailuhenkisyys. Koulun liikuntatunneilla järjestettiin usein kisailuja ja liikunnasta sai numeron todistukseenkin. Vanhemmaksi tultaessa monet kavereista alkoivat keskittyä pääasiassa johonkin tiettyyn lajiin ja harjoittelu muuttui vakavammaksi. Itsekin harrastin monia eri lajeja, mutta treenin muuttuessa tavoitteellisemmaksi ja kilpailuihin tähtääväksi, etsin usein uuden lajin aloitettavaksi. Kilpailuhenkeä ei vain tuntunut löytyvän, vaikka urheilusta paljon nautinkin ja pidän uuden opettelemisesta.


Mistä löytyy liikunnan ilo, jos kilpailu ei kiinnosta?


Liikkumisen iloa jo pienestä! 😀

Vanhemmaksi tultaessa pelkkään urheilun iloon perustuvia liikuntaryhmiä ja joukkueita ei enää tuntunut löytyvän ja liikunta meinasi vähäksi aikaa jäädä taka-alalle, kun luovuin ajatuksesta hiihtäjänurasta. Onneksi SYKETTÄ-valikoimasta löytyy monenlaisia tunteja matalalla kynnyksellä. Liikunnan saa helposti säännölliseksi viikottaisten tuntien myötä ja uutta voi oppia jatkuvasti, sillä tarjonta on monipuolista. Erilaisia palloilulajejakin pääsee harrastamaan hieman vähemmän vakavalla naamalla ja innostuneella joukkuehengellä höystettynä.

Minusta olisikin tärkeää, että samanlaisia matalan kynnyksen liikuntaryhmiä olisi tarjolla kaiken ikäisille, erityisesti peruskoulu- ja lukioiässä kun harrasteryhmät alkavat muuttua vakavammaksi! Olisi tosi tärkeää, että liikunta pysyisi osana elämää nuoresta asti, vaikka kilpaura ei houkuttelisikaan. Minulle onkin ollut tärkeää pitää kesäisin innostavia urheilukoulutunteja kouluikäisille ja sillä keinolla levittää liikunnan iloa eteenpäin. Nyt teen sitä Dream Teamin riveissä 🙂

-Nina

P.s. Jos tuntuu, että kilpailu on tappanut liikuntakipinän ja tarvitsisit vähän tsemppiä, niin ei muuta kuin yhteys liikuntakaveriin tai Dream Teamiin ja muuhun SYKETTÄ-jengiin vaikkapa SYKETTÄ rinnassa -ryhmän kautta!





Kommentoi