Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Dream team tutustumassa SYKETTÄ trainereihin

Kirjoitettu: 12.12.2017 16:49


Salitreeniä trainereiden opastuksella


Dream Teamin marraskuun yhteishaasteessa kävimme tutustumassa Opistotien terveysalan kuntosaliin SYKETTÄ-trainereiden Hennan ja Hamzan ohjauksessa. Tunti on melko lyhyt aika kunnolliseen kuntosalitreeniin ja opastukseen, vaikka paikalla meitä ohjattavia olikin vain neljä. Silti itse ainakin sain muutaman hyvän vinkin omaan kuntosalitreeniin jo tämän lyhyen ohjauksen aikana.


Ohjaaja treenaajan mukaan


Alkuun teimme lyhyen lämmittelyn Hamzan johdolla. Lämmittelyyn kuului esimerkiksi tasajalkahyppyjä siten, että polvet tuli saada osumaan parin käsiin mahdollisimman korkealle tietenkin. Tässä viimeistään tuli lämmin ja hengästyminen, jolloin oli hyvä jatkaa itse treenin pariin. Hyvä lämmittely valmisteleekin kropan ja pään tulevaan treeniin.

Hamza esitteli meille yläkroppatreeniä, jonka liikkeitä pääsimme myös kokeilemaan. Itselle oli ihan uusi laite yläselkälaite, jolla on todella helppo saada liike tuntumaan juuri oikeassa paikassa eli yläselässä. Tämän laitteen aion ottaa käyttöön omissa treeneissä, vaihdellen eri kerroilla vapaita painoja ja tätä laitetta. Hamza on hyvin helposti lähestyttävä – hän on nimittäin itse aloittanut neljä vuotta sitten saliharrastamisen täysin nollasta. Hän siis pystyy asettumaan monen saliharjoittelua aloittelevan asemaan! Bonuksena vielä englanninkielen harjaantuminen treenin ohessa.

Henna puolestaan esitteli meille jalkatreeniä. Ensiksi teimme Smith-laitteessa etureisiin kohdistuvaa liikettä eli kapealla jalkaleveydellä kyykkyjä ihan ilman painoja – ja silti oli kyllä sisua vaativa liike. Koko liikesarjan ajan jalat olivat jännityksessä ja liikkeessä vaihtelivat hitaat ja nopeat jaksot sekä pidot, jolloin etureisiin muodostui nopeasti melko kovakin hapotus. Toisen sarjan jälkeen oma kommenttini oli ”hyi”, mutta siis hyvällä tavalla – oli tunne, että olin tehnyt jotakin! Hennalla on monipuolista taustaa liikunnasta, tällä hetkellä hän omassa treenissään keskittyy tavoitteelliseen kehonmuokkaukseen, mikä näkyi tässä setissä. Hennan ohjauksessa jo tässä lyhyessä kokeilussa tuli esille kokemus ja kyky ohjata yksilöllisesti. Hennalla on taitoa opastaa kaikenlaisia ihmisiä, olit sitten kokeneempi kehäkettu tai vasta-alkaja!


Henkilökohtaisella ohjauksella onnistut!


Itse olen jo aiemmin testannut SYKETTÄ-trainer Lauran ohjausta, kun aloitin kuntosalilla käymisen. Entisen rakkaan harrastuksen Crossfitin jäätyä halusin aloittaa kuntosalilla käymisen, mutta minulla ei ollut hajuakaan, mitä siellä salilla tekisin. Tiesin vain sen, että voimaa haluan! Onneksi huomasin tämän edullisen SYKETTÄ-palvelun ja Lauran kanssa kävimme liikkeet läpi neljän kerran aikana ja viimeisellä viidennellä kerralla teimme yhdessä minulle sopivan saliohjelman. Olin kyllä äärettömän tyytyväinen tähän palveluun ja koko viime talven treenailin tällä saliohjelmalla – hieman muokkasin sitten itse, kun aloin kaipaamaan vaihtelua treeniin keväämmällä.

Suosittelen traineria ainakin kaikille niille, jotka…

Traineri on muutenkin edullinen, mutta tulee sitä halvemmaksi mitä useamman kerran paketin otat. Nyt on tarjolla myös uutuus:10 kerran paketti tavoitteelliselle treenaajalle, joka haluaa oikeasti tehoja treeniin tai uuden harrastuksen kunnolla alkuun!

-DT-Heidi

Heidi, Hamza, Katriina, Kimmo ja keskellä Paula

Kommentoi