Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

DT-Heidi nauttii yksin matkustelusta

Kirjoitettu: 9.5.2018 12:53


Uskallatko yksin lomalle?


Lähtisitkö sinä yksin lomareissulle? Vai joko kenties olet käynyt?

Yksin matkustaminen on jännittävää, mutta ainakin minulla matkustelun suola on juurikin siinä. Sitä aivan huomaamatta ajautuu sellaisiin tilanteisiin ja saa uusia kokemuksia, joita ei koti-Suomessa ole edes osannut ajatella!  


Vaihto- ja työharjoittelumatkoista on hyvä aloittaa


Itse olin ensimmäistä kertaa yksin matkalla 19-vuotiaana vuonna 2003. Lähdin kesävaihtoon Yhdysvaltoihin lähes pariksi kuukaudeksi. Kiitos Leijonien, matkasta minun ei tarvinnut maksaa mitään! Huoleton kesä Utahissa ja ympärysosavaltioissa isäntäperheen kanssa matkustellessa oli nuorelle matkaajalle täydellistä.

Seuraavan pidemmän reissuni kohde oli Tansania vuonna 2007, jonne lähdin neljäksi kuukaudeksi harjoitteluun edellisiin opintoihini kuuluen. Tai no, aluksi minun piti olla harjoittelussa kolme kuukautta, mutta päätin kesken kaiken, että jään vielä kuukaudeksi lomalle! Onhan siellä esimerkiksi Zanzibar, Serengeti, Kilimanjaro, Ngorongoro – joista lopulta päädyin vain Zanzibarille. Kaikkialle muualle kyllä ehdin – paitsi näihin turistikohteisiin. Kaikkien viisumisotkujen ja lentolippujen vaihtojen jälkeen neljän kuukauden reissu onnistui kuin onnistuikin. Toivala-säätiön avulla pääsin siellä harjoitteluun paikalliseen ympäristönsuojelujärjestöön. Kolme kuukautta asuin paikallisessa kehitysvammaisten lasten ja nuorten keskuksen vierastalossa, jossa tutustuin myös muihin suomalaisiin ja eurooppalaisiin. Poiketen muista asuinkumppaneistani muodostui minulle nopeasti myös joukosta paikallisia ihmisiä tukiverkkoa, varmaan juuri siksi, koska olin yksin täysin vieraassa maassa.


Yksin reissatessa tutustuu uusiin ihmisiin ja paikkoihin


Seuraavat matkat, loma- ja työmatkat, matkustin porukassa pitkin ja poikin Eurooppaa, Kiinassa ja palasin uudestaan Yhdysvaltoihin, työmatkalle Texasiin. Sattumalta vuoden 2003 reissun isäntäperheen tytär oli muuttanut San Antonioon, jossa työkonferenssi silloin oli. Huikeaa oli käydä hänen, hänen miehensä ja lastensa kanssa illallisella noin 10 vuoden jälkeen.

Lomamatkoilla olen käynyt oikeastaan vain Euroopassa – aina jonkun kanssa. Mutta nyt olen miettinyt, että pitäisiköhän lähteä lomalle ulkomaille ihan itsekseen? Nimittäin yleensä porukassa annan muiden miettiä, mitä tehdään ja missä käydään. Olen jotenkin laiska itse niitä miettimään, jos on innokkaampiakin. Tutustuisiko sitä samalla tavalla uusiin ihmisiin ja ajautuisiko sitä huikeisiin paikkoihin, kuten aikaisemmilla pidemmillä matkoilla, joilla olen yksin ollut? Keväällä olen lähdössä lomalle Saksaan Müncheniin hyvän ystäväni luokse. Olkoon tämä ensi kosketus yksin matkustamisesta lomalle, onhan ystäväni kuitenkin päivät tuolloin töissä! 😊

Hauskoja ja jännittäviä matkoja kaikille tasapuolisesti!

-DT-Heidi

Kommentoi