Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Eka ikinä SYKETTÄ-kokkausilta: Maukas kattaus kasvisruokaa

Kirjoitettu: 27.11.2017 00:47


 Hyvää ruokaa ja vielä parempaa seuraa SYKETTÄ-kokkausillassa


Nyt on monta kärpästä samalla iskulla: ihana ateria, käytännän taitoja ja mahtavaa SYKETTÄ-seuraa! Ensimmäisen SYKETTÄ-kokkausillan teema oli kasvisruoka. Paikalla oli 14 innokasta kokkailijaa ja seuraava ilta, jonka aiheensa on vegaaniset jouluherkut, on jo ilmoittauduttu täyteen.


Mitä tänään syötäisiin?


Mietitkö sinäkin usein jääkaappia tuijottaen, että mitä ihmettä sitä taas tänään tekisi ruuaksi? Ja päädyt sitten tekemään sitä ainaista makaronijauhelihamösäriä? Mistä saisi uusia ideoita ruuanlaittoon? Kasvisruokaakin olisi välillä kiva tehdä, jos vain osaisi. Ratkaisu löytyy SYKETTÄ-palveluiden kasvisruokaillasta tietenkin!

En ole kasvissyöjä, mutta viime aikoina olen pyrkinyt tekemään kasvisruokia edes muutamana iltana viikossa ja valitsemaan myös opiskelijalounaalla välillä sen kasvisvaihtoehdon. Onneksi kauppoihin on tullut myös paljon uusia lihattomia proteiinin lähteitä, kuten mifu, nyhtökaura ja härkis – joista on melko helppo valmistaa ateria kokemattomammankin kasvisruokakokkailijan. Mutta näistä huolimatta lähes aina on yhtä vaikeaa keksiä, että mitä sitä tekisi ruoaksi ja aina päätyy tekemään niitä samoja vanhoja ruokia kyllästymiseen asti. Aina välillä olisi kiva kokeilla jotakin uutta, helppoa ja hyvää!


Vaihtelua ja inspiraatiota kasvisruokaillasta


SYKETTÄ Väriä lautaselle – kasvisruokailta pidettiin 9.11 (Canthia, opetuskeittiö) ja ohjaajana toimi laillistettu ravitsemusterapeutti Hilla Martikainen. Iltaa kuvailtiin SYKETTÄ-sivuilla näin: ”Kaipaatko vaihtelua ruokavalioosi tai inspiraatiota kokkailuun? Haluatko vähentää lihan kulutusta ja oppia käyttämään kasvikunnan tuotteita ja kasviproteiinin lähteitä monipuolisemmin? Tai kaipaatko yhdessä kokkaamisen iloa ja yhteistä ruokahetkeä kavereiden kanssa? Kurssi soveltuu kaikille keittotaidoista ja ruokavaliosta riippumatta.” Eli just sitä mitä minä kaipasin!

Kurssilla oli tarkoituksena kokkailla parin kanssa muutama ruokalaji, joita oli yhteensä 12. Näytti siltä, että suurin osa osallistujista löysi parikseen jo ennestään tutun henkilön. Itse en tuntenut yhtäkään osallistujista, vaikka toiveikkaana odotin, että joku kaverini olisi eksynyt joukkoon. Löysin kuitenkin itselleni parin, jonka kanssa oli ilo kokkailla ja puhella arkisista asioista. Ihan jännä kokemus laittaa ruokaa täysin tuntemattoman kanssa!


Maukas ja monipuolinen menu


Parini kanssa valmistimme pähkinäistä linssicurrya ja vegaanisia pinaattilettuja. Muita ruokalajeja olivat linssikeitto, ruokaisa salaatti, teeleivät, porkkana-papulevite, tomaattinen pesto, vegekiusaus härkäpapurouheesta, härkispyörykät kaurakermakastikkeessa, nyhtökaura-punajuurivuoka, porkkanakakku ja vegaaninen mutakakku. Syömistä oli ihan älyttömästi ja ruokaa riitti kotiin viemisiksikin. Ja mikä parasta – kaikki ruoat olivat todella maukkaita! Tuota linssicurrya olen jo ehtinyt kotonakin kokeilla uudelleen – hieman muunnellen käyttäen aineksia, mitä kaapista löytyi.

Seuraava kokkausilta Vegaaniset jouluherkut järjestetään ihan pian eli 4.12 klo 16:30 Canthian opetuskeittiössä. Maksuna on 12 euroa. Sana on ilmeisesti kiirinyt, sillä ilta näyttäisi olevan jo nyt täynnä! Kannattaa kuitenkin seurailla peruutuspaikkoja.

Suosittelen lämpimästi kokkausiltaa – sieltä sai hyviä kasvisruokavinkkejä ja seurakin oli mitä mainiointa!

 DT-Heidi

 

Kommentoi