Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Treeni jumppapallolla – ota vaikka koira messiin!

Kirjoitettu: 21.6.2018 14:36


5 hauskaa jumppapalloliikettä parin kanssa!


Näitä liikkeitä voit tehdä lapsen, puolison tai vaikka koiran kanssa. Itse testailin näitä liikkeitä koirani kanssa. Tai olemme kyllä vähän enemmänkin temppuilleet pallolla, mutta nyt yhdistin liikkeet jumpaksi. Koiran kanssa jumpatessa täytyy kuitenkin muistaa, että pallon tulee olla koiran kynsiä kestävä!


1 – Vatsat


Asetu itse lattialle selälleen pallo jalkojen välissä. Pari asettuu pallon päälle haluamaansa asentoon. Laita kädet niskan taakse ja aloita istumaannousut!


2 – Nilkkojen pyöritykset


Istu pallon päälle ryhdikkäästi jalat maassa noin 90 asteen kulmassa. Suorista toinen jalka. Aloita pyörittämään nilkkaa. Pyydä pariasi hyppäämään jalkasi yli ja sitten ryömien jalan ali. Parikin saa hyvät lämmöt päälle tässä! Vaihda jalkaa.


3 – Takareidet


Mene selälleen lattialle ja laita nilkat pallon päälle. Nosta takapuoli maasta ja koukista sitten jalkoja polvista. Kun koukistat polvia, parisi voi mennä jalkojesi alta ja kun suoristat jalkoja, parisi voi hypätä vartalosi yli. Voi vaikeuttaa liikettä laittamalla toisen jalan ilmaan.


4 – Jalkaprässi pari sylissä


Istu pallolle ja pyydä parisi syliin. Alkuasennossa jalat ovat ainakin 90 asteen kulmassa. Rullaa sitten palloa alaspäin ja takaisin ylös.


5 – Lankku


Laita nilkat pallon päälle ja asetu lankkuasentoon. Pyydä pariasi menemään sinua vastapäätä. Jos parisi on ihminen, hänkin voi mennä lankkuun. Nosta kätesi ja läpsäytä oikealla kädellä parisi oikeaa kättä ja tee sama vasemmalla. Voit myös välissä tehdä muutaman punnerruksen.


Toista kaikkia liikkeitä 10x ja tee vaikka 3x läpi. Tuliko hiki? Oliko hauskaa? 😊

Lasten kanssa hauskoja yhteisjumppia ja liikuntajuttuja löytyy esimerkiksi Neuvokas Perhe -sivustolta. Koiran ja ohjaajan jumppapallovideoita löytyy Youtubesta hakusanalla ”dobo”.

Ihanaa kesää,

DT-Heidi

Kommentoi