Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Dream Team tanssi tangoilla

Kirjoitettu: 30.1.2015 14:41


Meidän ensimmäisenä yhteisenä lajikokeiluna oli tankotanssi, jota kokeiltiin Kuopion Ready Set Polella (myöhemmin RSP). RSP on Jyväskylässä vuonna 2009 perustettu tankotanssiopetusta tarjoava yritys, joka laajensi toimintaansa Kuopioon vuoden 2014 helmikuussa. Tällä hetkellä Kuopion tarjonnassa on viikoittain yli 20 tuntia tankotanssiopetusta sekä lajia tukevaa harjoittelua.

Ennen kokeilun alkua opettaja Oona Rantamäki kertoi lajin perusideasta: tankotanssi on laji, jota harrastetaan metallisella lattiassa ja katossa kiinni olevalla tangolla. Tankotanssin liikkeet voidaan jakaa karkeasti pitoihin ja pyörähdyksiin. Mukaan voidaan lisätä myös floorworkia eli tanssillista liikehdintää. Laji sisältää satoja liikkeitä ja kehittyy jatkuvasti, kun uusia liikkeitä keksitään.

Me kuunneltiin tarkkaavaisina ja tartuttiin tankoihin. Seurasi tanssillinen alkulämmittely, peruspitoja ja -pyörähdyksiä, paljaita jalkoja ja hikisiä käsiä. Miten me sitten selviydyttiin?

Kokeilun lopussa tsekattiin tangon aiheuttamat mustelmat ja otettiin muutamat poseerauskuvat. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa lajikokeilua – boulderointia.

 

P.S. SYKETTÄ Tankotanssia on tarjolla aina tiistaisin ja torstaisin. Lisätietoa www.sykettä.fi. Oona ja muut Kuopion RSP:n opettajat toivottavat sut tervetulleeksi!


P.P.S. Tiesitkö, että tankotanssin juuret ovat yli 800 vuoden takaisessa Intiassa, jossa mallakhambia harrastavat tolppa-akrobaatit temppuilivat 10 metriä korkealla puutolpalla. Myöhemmin tankotanssi on ottanut vaikutteita myös kiinalaisesta sirkuksesta, jossa kiivetään, hypitään ja temppuillaan korkealla sirkustolpalla. Lajissa lainataan yhä edelleen liikkeitä ja temppuja tolppa-akrobatiasta.



Kommentoi