Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Uusi Dream Team ja uudet kujeet! Lajikokeilussa tarjolla temppuilua yläilmoissa!

Kirjoitettu: 5.10.2017 13:29


Up and down we hang


Tekeekö mielesi nousta yläilmoihin, roikkua ylösalaisin ja temppuilla mielin määrin? Pole Centerin ilma-akrotunneilla pääset tekemään näitä ja paljon muutakin kivaa!

Dream Teamin uudet jäsenet vihkiytyivät vauhdilla uuteen pestiinsä, sillä lajikokeiluna oli ilma-akrobatiatunti! Tervetuloa lukemaan Dream Teamin Inarin ajatuksia tunnista!


Mikä ihmeen ilma-akrobatia?


First things first: Tunnille kehoitettiin varustautumaan vaatteilla, joissa ei ole vetoketjuja ja jotka peittävät kainalot ja polvitaipeet ja voi pojat, että se tuli tarpeeseen! Suosittelen lämpimästi!

Tunti alkoi tehokkaalla lämmittelyllä. Lajissa on tärkeää lämmitellä koko keho kunnolla, koska tällä tunnilla jokainen lihas pääsee varppina työskentelemään.. Lämmittelyn jälkeen kokeilimme liikkeitä renkaalla. Ensimmäinen liike oli renkaalle nousu, joka sujui kaikilta ilman sen suurempia ongelmia. Ohjaajamme Tiina ohjeisti meitä menemään renkaan taakse seisomaan, ottamaan renkaasta molemmin käsin kiinni niin, että rystyset osoittavat itseäsi kohti. Tämän jälkeen piti irrottaa jalat maasta ja keikauttaa ne pään yli koukussa, jonka jälkeen jalat/polvet piti suoristaa, laskea lantio alas ja hallitusti asettaa jalat/polvitaipeet renkaan sisäpuolelle. Tämän jälkeen pystyikin renkaalla roikkumaan jo pää alaspäin. Helppoa, eikö vaan! Todellisuus ei ollut aivan niin helppoa, koska taiteilu renkailla vaati voimaa ja sitäkin enemmän vartalon hallintaa. Renkaalla temppuillessa sai huomata, miten nopeasti keho ja erityisesti kädet alkovat tutisemaan. Lisäksi näin ensikertalaisen kohdalla etenkin pienet ja suuremmat mustelmat alkoivat ilmestymään tunnin kuluessa.


Renkailta liinoille!


Renkaalla temppuilun jälkeen vaihdoimme työvälineen liinoihin, jotka olivatkin sitten aivan oma juttunsa! Ensimmäiseksi harjoittelimme liinalle nousua ja muutamaa staattista liikettä ennen kun lähdimme kokeilemaan liikeyhdistelmiä. Staattinen liike oli nimeltään merenneito ja se onnistui kaikilta, kunhan toisen käden muisti pitää tarpeeksi korkealla. Liikesarja jota teimme oli hieman hankalampi, mutta kyllä sekin pikkuhiljaa alkoi luonnistumaan!

Tunti oli mielestäni todella hyvä kokoelma alkeita, tarpeeksi helppoja temppuja, sekä hieman haastavampia kokeiluja. Tunti oli loistava muistutus siitä, että pitää muistaa venytellä enemmän, koska oman kehon liikkuvuuden rajat tulivat tempuissa nopeasti vastaan! Tämä laji vaatii (ja kehittää) myös lihasvoimaa ja erityisesti käsien puristusvoimaa! Kaikesta huolimatta renkan ja liinan kanssa temppuilu oli todella hauskaa ja itse sain kokea aivan mahtavia onnistumisen fiiliksiä!


Tunnin kooste:

Yllätys: Alkeiden helppous!
Positiivisuus: Onnistuminen haastavammissa tempuissa!
Omat fiilikset: milloin pääsee uudelleen?

Syksyisin terkuin,

Dream Teamin Inari


 





Kommentoi