Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Dream Team Tiina: SYKETTÄ toteuttaa haaveita

Kirjoitettu: 21.10.2015 09:48


SYKETTÄ on parasta just nyt


Tällä viikolla vietetään Itä-Suomen yliopiston (UEF) kampuksilla hyvinvointiviikkoa. Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunta (ISYY) ja UEF esittelevät viikolla paikallisia hyvinvointipalveluja, mm. SYKETTÄ-liikuntapalveluja. Kuopiossa  teemapäivää vietetään keskiviikkona 21.10. Tarjolla on taukojumppaa ja tietoa hyvinvoinnista, liikunnasta ja ravinnosta. Yliopiston henkilöstöön kuuluva, Dream Teamin jäsen Tiina, kirjoittaa hyvinvointiviikon kunniaksi ajatuksiaan Sykettä-liikunnasta.


”SYKETTÄ-liikunta on mahdollistanut liikuntaan liittyvien toiveiden ja haaveiden toteutumisen”


Täräytän heti alkuun, että SYKETTÄ on vaatimattomasti sanottuna parasta, mitä korkeakoululiikunnalle on tapahtunut. Ennen SYKETTÄ-palveluja liikuntaa toki kampuksella järjestettiin. Ongelmia kuitenkin esiintyi tiedottamisessa, aikatauluissa sekä tarjonnassa. SYKETTÄ-palveluiden myötä liikkuminen helposti ja monipuolisesti, lähellä ja lähestulkoon ilmaiseksi, tuli yhtäkkiä mahdolliseksi. Oma osallistumiseni kasvoi nollasta sataan uusien palveluiden ansiosta.

Opiskelijat ovat hienosti löytäneet SYKETTÄ-liikunnan, mutta henkilökunnan osallistumisessa on parantamisen varaa. Sinä henkilökunnan jäsen, jos et jo ole SYKETTÄ-liikkkuja, ajattele, millaisen tilaisuuden heität hukkaan! Liikuntalajeja on tarjolla laidasta laitaan, jokaiselle löytyy varmasti soveltuva liikuntamuoto, pitipä sitten sykettä nostattavasta hikiliikunnasta, rauhallisesta lihashuollosta, pallopeleistä, tanssista, kuntosalitreenistä tai taistelulajeista. Kuinka moni voi harrastaa edellä mainittuja lajeja puoli-ilmaiseksi aivan työpaikkansa vieressä?

Vaikka liikkuisit ainoastaan tunnin viikossa, hinta on silti edullinen. Omalla kohdallani SYKETTÄ-liikunta on mahdollistanut useiden liikuntaan liittyvien toiveiden ja haaveiden toteutumisen. Etenkin tämän syksyn liikuntatarjontaan olen todella, todella tyytyväinen. Huomaan, että liikkujien toiveita on kuunneltu ja toteutettu. Myös minun. Siitä suurkiitokset mahtavalle SYKETTÄ-työtiimille!


”Pyöriikö mielessänne 50-lukulainen käsitys naisten jumppatunneista tamburiineineen? Voin kertoa, että se ei todellakaan pidä paikkaansa!”


Edelleen haluan kannustaa liikunnan pariin kaikkia niitä, jotka vielä jostain syystä epäröivät. Olen huomannut, että SYKETTÄ-ryhmäliikuntatunneilla kävijöistä suurin osa on naisia. Silloin tällöin joukossa on myös muutama rohkea mies. Miehet, ryhmäliikuntatunteja ei tarvitse ujostella, pelätä tai nolostella. Mukaan vaan! Ja jos mielessänne edelleen pyörii jokin 50-luvun aikainen käsitys naisten jumppatunneista tamburiineineen, voin kertoa, että se ei todellakaan pidä paikkaansa. Ryhmäliikunta on ihan oikeaa, tehokasta liikuntaa, josta miehet hyötyvät siinä missä naisetkin.

Ja, koska elämme vuotta 2015, voi perinteiset sukupuoliroolit ja käsitykset onneksi unohtaa astuessa liikuntasalin ovesta sisään. Aina ei tarvitse olla miehekäs tai naisellinen vaan voi olla sitä ja tätä ja ihan kaikkea muutakin. Liikunnan avulla voi rauhassa rikkoa omia rajojaan ja kokeilla uusia jänniä juttuja. Siten myös mielenkiinto liikkumista kohtaan on helpompi säilyttää.

Olitpa sitten opiskelija tai henkilökunnan jäsen, käytä tilaisuutesi liikkua!
-Tiina-

ps. Tutustu Tiinaan ja muuhun Dream Teamiin paremmin SYKETTÄ-blogissa sekä Dream Teamin omalla sivulla.Kommentoi