Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

DT-Paulan vinkit salille menemisen jännittäjälle: näin madallat kuntosalin kynnystä!

Kirjoitettu: 21.2.2018 14:21


Jännittääkö kuntosalille meneminen?


Kuntosaliharrastus on kasvanut viime vuosien aikana räjähdysmäisesti ja kuntosaleilla käykin kaikenlaista väkeä. Aloittelijaa voi monesti jännittää salille meneminen, mutta myös kokeneempia konkareita voi jännittää uusien laitteiden kokeilu. Miten sitten madaltaa kynnystä lähteä kuntosalille? Dream Teamin Paulalla on pari jippoa siihen.


1 – Älä vertaile


Ensinnäkin. Älä kilpaile muiden kanssa tai vertaile itseäsi muihin. Nykyään jopa valitettavaa on se, että meidät kasvatettu jo lapsesta pitäen kilpailemaan toistemme kanssa. Salilla ollessasi on silkkaa ajan ja energian hukkaa keskittyä siihen, millä painolla vierustoveri tekee tai miettiä, mitä muut sinusta ajattelevat. Myrkytät sillä vain itsesi ja viet huomion pois itse tekemisestä. Ei siis ole väliä missä kunnossa sinä olet. Jokainen meistä menee salille kehittääkseen itseään, parantaakseen kuntoa tai vaikka ulkonäköä!


2 – Hyvä sijainti madaltaa kynnystä


Kuntosalia valitessa on tärkeä kiinnittää huomio salin sijaintiin. Valitse kuntosali mahdollisimman läheltä kotia, opiskelu- tai työpaikkaa. Itse valitsen mieluiten pienen salin läheltä, kuin hienon salin kaukaa, jos sinne ei lopulta edes jaksa lähteä.


3 – Rutiinit pysyvät vaikka into vaihtelee


Anna aikaa uudelle lajille. Teot muuttuvat vähitellen tavoiksi ja salitreenistä tulee sinulle rutiinia. Kuntosalille lähteminen on huomattavasti helpompaa, kun treenipaikasta ja lajista tulee sinulle tuttu ja turvallinen. Kun salitreeni on rutiinia, aikaa ei tarvitse käyttää miettimiseen tai pähkäilyyn mennäkö vai ei. Epämääräisyys saa jättämään treenit helposti välistä. Itse koen, että motivaatio liikuntaan voi olla vaihtelevaa, mutta kun asioista tekee itselleen rutiinia, niin ei treeniäkään tule jätettyä välistä!


4 – Koita välttää ruuhkaa


Salille päästyäsi tutustu rauhassa eri liikesuorituksiin ja laitteisiin yksin tai vaikka kaverin kanssa. Alussa kannattaa välttää ruuhka-aikoja. Tunnelma voi silloin olla tiivis ja suurin osa laitteista käytössä. Ruuhka-ajan ulkopuolella sinun on helppo tutustua laitteisiin ja välineisiin rauhassa. Muista myös, että ihmiset auttavat oikeasti mielellään. Voit rohkeasti kysyä neuvoa toiselta treenaajalta. Moni on vain iloinen päästessään auttamaan!


5 – Palkkaa apua!


Viimeisenä vinkkinä: palkkaa oma PT. Oma henkilökohtainen valmentaja laatii sinulle yksilöllisen treeniohjelman ja opastaa sinua harjoitteluun kuntosi ja tavoitteidesi mukaan. Voit kysyä tyhmiäkin kysymyksiä ja saat vastaukset kohdennettuna juuri omaan tilanteeseesi. Valmentajan avulla tuloksia syntyy monesti nopeammin ja itsevarmuutesi kohoaa täysin uusiin mittoihin. Sykettä.fi-sivustolta löydät tietoa SYKETTÄ Trainer -palvelusta, josta voit saada yksilöohjausta hyvin opiskelijaystävälliseen hintaan!

SYKETTÄ-liikkujana sinulla on käytössäsi Studentian, Snellmanian ja Opistotien kuntosalit, ei kun testaamaan! Kevään 2018 liikuntakalenterista löytyy myös ohjattuja saliryhmiä: matalan kynnyksen kuntosali -tunti, jolta on jokaisen helppo lähteä liikkeelle, sekä naisten ohjattu kuntosaliryhmä.

Liikkumisen iloa toivottaa.

DT-Paula

 





Kommentoi