Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Dream Teamin Ellin vinkit parempaan jaksamiseen harkan aikana

Kirjoitettu: 1.3.2017 22:31


Tuliko harkka sinun ja liikuntatottumustesi väliin?


Monella opiskeluihin kuuluu harjoittelu eli harkka, joka laittaa opiskelijan ”normaalin” päivärytmin sekaisin. Harkkoja tehdään milloin missäkin, joku tekee sen opiskelupaikkakunnalla ja toinen lähtee kotipuoleen. Jotkut lähtevät jopa toiselle puolelle maapalloa! Olipa harkkapaikka missä tahansa, miltei aina se laittaa hetkeksi pasmat sekaisin. Uusi päivärytmi ja työpaikassa uuden oppiminen vie voimia. Aivot sauhuavat ja ajatukset täyttävät pään niin, että työpäivän jälkeen on aivan puhki henkisesti. Alalla johon Elli opiskelee on harkkoja joka lukukaudella ja tahti kiihtyy, mitä lähempänä valmistuminen on. Usein harkan aikaan väsymys voittaa ja kotisohva kutsuu. Silloin tuntuu, että harkka todellakin on uhka omalle liikkumiselle.


Ota selvää paikkakuntasi liikuntamahdollisuuksista


Miten sitten jaksaisi raahata itsensä salille rankan harkkapäivän jälkeen? Minun kohdalla ajatus siitä, että liikunta virkistää, saa minut liikkeelle. Oma harjoitteluni on tänä keväänä toisella paikkakunnalla ja paikkakunnan liikuntapalvelut ovat edulliset, minkä takia salikortti todellakin kannatti hankkia! Mikä sen kivempaa, kuin mennä kuntosalille, josta maksan vuodessa yhtä paljon kuin useassa kaupungissa saa maksaa kuukaudessa. Salilta löytyy edullisuudestaan huolimatta kaikki oleellinen.

Myös ulkoilu kannattaa! Olen huomannut, että työssä ollessa ja harjoittelujen aikaan ulkoliikunta on paras tapa tuulettaa päätä. Talviajalla esimerkiksi hiihtäminen tekee hyvää pienessä pakkasessa tai metsälenkki ystävän kanssa kuutamoillassa virkistää ihanasti. Liikunta auttaa purkamaan harjoittelun tuomat pulmat ja ajatukset. Omalla kohdalla se lievittää myös pientä stressiä, jota harjoittelu monesti tuo tullessaan.


Harjoittele työelämän elämänrytmiä


Työharjoittelun aikana voi myös koittaa harjoitella työelämän elämänrytmiä. Opiskelujen ohessa päivät muuttuvat aina lukkarin mukaan ja liikkua voi miltei mihin aikaan päivästä vain. Harjoittelun aikaan voi kokeilla, millaista on liikkua esimerkiksi silloin, kun töitä on kahdeksasta neljään tai vaikka kolmessa vuorossa. Liikkuminen vaatii ehkä hieman enemmän ajatusta ja ajoitusta, mutta se on mahdollista, jos vain haluaa liikkua! Haluankin jakaa muille sykekamuille vinkit, miten harkka-ajan liikuntaa voisi harrastaa ja miten sitä kannattaisi suunnitella.


Ellin vinkit harkka-ajan liikkumiseen:



Näitä koitan itse noudattaa nyt, kun koko kevät menee harkoissa. Onneksi päivät pitenevät ja aurinkokin jo hellii!!

Ihanaa kevään odotusta,

-Elli





Kommentoi