Kirjaudu:


Valitse kaupunki

SYKETTÄ Kuopio

Rekisteröidy tästä!

Dream Teamin Hanna: Unohda paineet, olet jo kaunis!

Kirjoitettu: 28.4.2016 09:10


Peace and love yourself!


Jatketaan SYKETTÄ-blogin keväässä Sannan aloittamalla itsearvostusteemalla. Tällä kertaa Dream Teamin Hanna tarttuu ulkonäköpaineisiin: kenen ihannevartaloon oikeastaan pyrimme – onko ihanne omasi vai tuleeko se jostain ulkopuolelta? Etenkin nuorten naisten ulkonäköahdistus on varmasti vuodesta toiseen ajankohtainen aihe. Kuulostavatko Hannan kokemukset tutuilta?


Kohti unelmavartaloa?


Mielessä ihan muu kuin bikinikunto

On taas se aika vuodesta, kun iltapäivä- ja treenilehdet kirkuvat tiristämään vielä muutaman kilon vähintään perssiistä, jotta olet kesäksi bikinikunnossa. Toisaalta se aika vuodesta on aina. Media jaksaa tuutata loputtomalla syötöllä treeni-, syömis- ja laihdusvinkkejä siitä, miten pääset kohti ”unelmavartaloa”, joka tekee elämän auvoiseksi ja sinut tarpeeksi hyväksi. Itseen ei parane olla liian tyytyväinen, sillä kropasta löytyy aina korjattavaa pikkuvarpaasta nännipihoihin.

Ihmisten ulkonäköpaineet kasvavat jo tutkimusten mukaan jatkuvasti, mikä on hyvin hälyttävää. Samalla ulkonäön muokkaamiseen tarvittava arsenaali eri tuotteita kasvaa jatkuvasti, eli toisin sanoen meidän tulisi kyetä kuluttamaan enemmän ulkonäkömme eteen. Kulutushysteria ja kasvavat ulkonäköpaineet nakertavat salakavalasti itsetuntoa ja ajatukset alkavat pyöriä pitkältä oman kehon ”vikojen” ympärillä.


Mitäpä jos tekisinkin juttuja, joista oikeasti nautin?

Kauniin hymyn lisäksi nämä arskat ovat tärkein asusteeni 😉


Minä ja monen monituinen tuttavani ei ole voinut välttyä itsekään karmaisevilta ulkonäköpaineilta. Nuorempana halu saada timmimpi kroppa sai juoksemaan tyhjällä vatsalla HIIT-treeniä aamukuudelta pyörryksiin saakka ja kokeilemaan mitä ihmeellisimpiä detox-dieettejä. Jossain vaiheessa minulle kuitenkin riitti. Aloin pohtia, että haluanko todella rääkätä itseäni ulkopuolelta tulevien vaatimusten takia, vai hyväksyisinkö itseni just sellaisena kuin olen ja teen sellaisia juttuja, jotka tuntuvat itsestäni hyvältä. Tämän oivalluksen jälkeen treenaaminen alkoi taas maistua makealle kuin hattara. Viimeisin raskaus ja lapsukaisen pullauttaminen maailmaan saivat myös todella arvostamaan ja kunnioittamaan omaa kroppaa. Julmetun kulunut klisee ”kehosi on temppelisi” alkoi kuulostaa pirun hyvälle!

 


Hymyile, olet kaunis!


http://www.lovethispic.com/uploaded_images/171982-A-Smile-Is-The-Prettiest-Thing-You-Can-Wear.jpg

Jokainen ihminen on omalla tavallaan älyttömän kaunis ja parasta ihmisen ulkoisessa olemuksessa on iloinen hymy. Minun unelma on, että jokainen viihtyisi hyvin nahoissaan ja sanoisi piut paut sille, joka yrittää määrittää sen, millainen kropan pitäisi olla. Tahtokaamme olla itsellemme hyvin helliä ja levitetään rakkauden ilosanomaa myös omalla peilikuvalle!

P.s Minun vinkkini bikikunnon saavuttamiseen tulee tässä: laita bikinit päälle ja tadaa – olet bikinikunnossa!

Bodylove-terkuin,

Hanna





Kommentoi