Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

DT-Elinan vinkit syksystä selviytymiseen

Kirjoitettu: 5.10.2018 15:50


Selätä syksyn pimeys Dream Teamin Elinan vinkeillä


Uskon, että helteisen viime kesän jälkeen suurin osa suomalaisista unohti, mitä lämpötila-asteen toisella puolella onkaan. Kesän helteet ovat kuitenkin nyt jääneet jo taka-alalle ja katseet on suunnattava kohti talvea. Tässä välissä on vain ainakin minulle itselleni haasteellisin vuodenaika eli syksy. Sen takia haluankin jakaa teille muutaman vinkin, jotka yleensä auttavat minua helpottamaan koulustressiä ja heräämään aamulla ilman auringonvaloa.


Vaihda salaatit keittoruokiin


Syötkö aina salaattia lounaalla? Kannattaa kokeilla keittoruokia, sillä jo pelkkä ajatus kuumasta keittolautasesta herättää lämpimiä ajatuksia. Suosittelen kokeilemaan uusia makuja keittojen maailmassa. Oma lempparini on perinteinen pinaattikeitto kananmunalla.


Pukeudu lämpimästi (myös sisällä)


Vaikka kesällä pystyikin käyttämään ohuita vaatteita, on nyt aika kaivaa ne lämpimät villapuserot kaapista ja käydä ostamassa uudet syyskengät. Villasukat ovat myös erittäin mukava lisä vaatetukseen sekä kotona että koulussa.


Syysretki Puijolle, Kolille tai minne vaan


Mikä onkaan parempaa kuin syksyinen retki luonnon keskelle. Kannattaa ottaa mukaan makoisat eväät sekä repullinen seikkailuhenkeä. Vastaavasti jos metsäreissut eivät kiinnosta, voit tehdä pienen kaupunkiloman Suomessa tai jossain kauempana. Esimerkiksi useissa Keski-Euroopan maissa lämpötila on vielä paljon lämpimämpi.


Liiku monipuolisesti


Tämä on ehkä vähän kliseinen, mutta toimii erittäin hyvin! Uudet lajit löytyvät vain kokeilemalla. Esimerkiksi SYKETTÄ-kalenterista löytyy paljon erilaisia lajeja, joita kannattaa lähteä ennakkoluulottomasti kokeilemaan. Usein uuden lajin kokeilu on mukavampaa, kun mukana on joku tuttu. Eli kannattaa vinkata aina kavereille, kun olet menossa uudelle jumppatunnille tai lajivuorolle – ehkä saat seuraa!


Muista rentoutua!


Kannattaa muistaa, että tehokkuus ei ole aina hyväksi. Raskaan kouluviikon jälkeen on hyvä rauhoittua hetkeksi vaikkapa  avaamalla televisio, ostamalla hieman irtokarkkeja ja laittamalla puhelin hetkeksi äänettömälle. Kouluhommat voivat yleensä odottaa muutaman tunnin, ainakin jos niitä ei jätä ihan viime tippaan… 🙂

Syysterveisin,

Dream Teamin Elina

Kommentoi