Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

DT-Niko apinoimassa urbaanissa ulkoilmassa – Näillä liikkeillä pääset alkuun!

Kirjoitettu: 22.6.2016 10:22


Ulkotreenit kunniaan: Nikon vinkeillä hyvä startti!


Kesä on mitä parhainta aika treenata. Parasta on päästä treenaamaan ja vielä parempaa on, jos treenin voi suorittaa ulkoilmassa! Dream Teamin Nikon kesäpuuhiin kuuluu mm. apinointi ja dippailu Kuopion lukuisissa puistoissa. Ulkotreenit on erityisesti Nikolle tosi hyvä, kun hän tietotekniikan opiskelijana on vain päätteen äärellä, eikä raukka saa ollenkaan raitista ilmaa! 😉 Tässä jutussa keskitytään kaikenlaiseen kehonpaino-/katu- yms. treeniin, josta Niko on pitänyt kesäisin. Ota DT-Nikon liikkeet haltuun ja piristä peruslenkkeilyä!


Miten? Mitä? Missä?


Kun avaat silmäsi lenkillä tai muuten liikkuessa, alkaa näitä katutreenimahdollisuuksia kummasti löytymään omasta ympäristöstä! Kaupunki tarjoaa nimittäin kummasti erilaisia tapoja piristää liikuntatottumuksia uusilla tavoilla treenata. Tässä blogissa keskitytään Kuopion kannalta oleellisiin paikkoihin, mutta näitä samoja löytää kyllä ympäri Suomen!

Leuanvetotankoja löytyy useista paikoista, en näitä ala tässä enempää luettelemaan. Edellä mainitut taitavat olla myöskin ne yleisimmät näyt. Vaikka nimi onkin leuanvetotanko, voi näissä tehdä mm. jalannostoja, roikkumisia tai jos olet erittäin taitava ja kykeneväinen, palomiespunneruksia. Pikku kakkosen puiston viereltä löytyy paikka, jossa on paljon erilaisia tanko/putkiviritelmiä. Näitäkin voit hyödyntää eri liikkeissä, punnerruksia, kiipeilyä, dippejä… Eikä aina tarvitse olla mitään varsinaista aluettakaan. Punnerrukset, vatsat, kyykyt yms. perusliikkeet onnistuvat vaikka millä alustalla.


Esimerkki Nikon yhdistelmätreenistä


Itse olen tykästynyt yhdistämään treenimuotoja, eli omassa tapauksessani aerobista ja lihaskuntoa. Kesäisin innostun aina juoksemaan ja juoksulenkkiin saakin kummasti piristettä yhdistämällä siihen street workout/ kehonpainotreenin tynkää. Vaikka itse tykkäänkin yhdistellä treenityylejä, voit tehdä itse treenit täysin erilläänkin.

Tässä esimerkki omasta treenistä:

Usein tykkään sijoittaa raskaimman liikkeen ensimmäiseksi, jotta ei ihan hulluna hapota heti 1. kierroksen jälkeen.


Yllättävää hapotusta luvassa – älä säikähdä.


Kuten useassa muussakin treenimuodossa, tässäkin mielikuvitus on vain rajana. Jos saat jonkun uuden idean, lähde ihmeessä koittamaan sitä. Salitreeneihin tottuneellakin voi tulla yllättäviä hapotuk
sia lihaksiin pelkällä kehonpainollakin treenattaessa. Se tässä onkin huippu juttu, että saa eri lihaksia aktivoitua kuin mitkä yleensä rasittuvat kuntosaliharjoittelussa!

Yksi asia, mitä itse kovasti kaipailisin Kuopioon, on jonkinmoinen ulkosali tai crossfit-puisto. Näitä on useammassa paikkaa Suomea, mutta Kuopiosta tämmöinen puuttuu. Tällaisessa paikassa voisi myös päästä tekemään joitakin liikkeitä vastuksen kanssa. Tästä olisi Kuopion kaupungille oiva ehdotus parantaa ulkoilupaikkoja!

Mutta tässä oli siis lyhyt sukellus asiaan. Tarkoituksena oli pikemminkin avata silmiä, kuin antaa todella tarkkoja ohjeita. Paikkojen nimet taas voivat herättää jonkinmoista mielikuvaa mahdollisuuksista. Kuvista saat toivon mukaan hieman inspiraatiota, miten lähteä näitä toteuttamaan!


Mikä on sun suosikki Kuopion ulkoliikuntapaikoista?
Aurinkoisia kesäpäiviä!
– Niko –

Kommentoi