Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Harkkari esittäytyy

Kirjoitettu: 9.2.2017 11:52


Jenni harjoittelussa SYKETTÄ-liikuntapalveluilla


Jenni täällä moi! Työskentelen SYKETTÄ-palveluissa ryhmäliikunnanohjaajana, mutta tällä hetkellä olen toiminnassa mukana myös hieman toisenlaisissa tehtävissä. Tässäpä hieman kurkistusta siihen, miltä tämä touhu näyttää harjoittelijan silmin.


Olen pitkän matkan opiskelija historian laitokselta, Itä-Suomen yliopistosta. Pääaineeni ei pidä antaa hämätä, sillä onhan aivan luonnollista, että historianopiskelija tekee korkeakouluharjoittelun korkeakoululiikuntapalvelun parissa, eikös vaan? Totuus on se, että useat humanistiset aineet, kuten historia valmistavat samalla kaikkeen ja ei mihinkään. Käytännössä ei siis ole mitään selvää alaa, johon työllistyy. Kysymys on hyvin pitkälti omasta kiinnostuksesta, aktiivisuudesta ja sivuaineista. Omiin sivuaineisiini kuuluu kirjava joukko, media-ja viestintäopintoja, journalistiikkaa, sosiologiaa, kulttuuriantropologiaa, sekä terveysalan opintoja. Kiinnostukseni ja aktiivisuuteni puolestaan kohdistuu liikuntaan ja hyvinvointiin, sekä erityisesti ihmisten liikuttamiseen jumppasaleilla ja joogaluolissa. Toivoin pääseväni harjoitteluun SYKETTÄ-tiimiin siitä syystä, että minua kiinnostaa valtavasti nähdä, ymmärtää ja kokea se, miten SYKETTÄ-palvelut käytännössä toimivat ja mitä kaikkea työtä sen eteen tehdään, että käyttäjät saavat nauttia kaikista mahtavista palveluista sellaisina kuin ne ovat.


Mitä minä täällä teen?


Työharjoittelua on nyt takana reilut pari viikkoa. Työnkuvaani kuuluu erilaisten palveluiden ja projektien ideointi, kehittely ja toteutus yhdessä huikean SYKETTÄ-tiimin kanssa. Tällä hetkellä kehittelyvaiheessa on muun muassa matalan kynnyksen liikuntapalvelupaketti, josta muotoutuu lopulta erittäin monipuolinen kokonaisuus, sisältäen muun muassa ravitsemuspalvelua, kaveriliikuntaa,  sekä luontoliikuntatempaus, joka toivottavasti saadaan käynnistettyä jo tänä keväänä. Huraa! Lisäksi työstän blogipäivityksiä, perjantai-asanaa ja jumppamaratonia (pistä tämä korvan taakse). Tulossa on myös jumppamattojen pesua, sekä tarraprojekti, joka paljastuu lähiviikkojen aikana. Lisäksi kehitteillä on paljon erilaisia ideoita jatkoa varten. Kirsikkana kakun päälle pääsin tällä viikolla elämäni ihka ensimmäiselle työmatkalle Helsinkiin seuraamaan erästä erittäin mielenkiintoista seminaaria.


SYKETTÄ-tiimissä on energiaa!


Parasta tässä työssä on ihmiset ja erityisesti se tiimi, joka seisoo tämän koko SYKETTÄ-kokonaisuuden takana. Työtä tehdään totisella asenteella ja rennossa ilmapiirissä siten, että luovuudelle on aina tilaa. Käytännön työ liittyy pitkälti SYKETTÄ-palvelujen toiminnan järjestämiseen ja kehittämiseen. Välillä vaikeuksia saattaa aiheuttaa esimerkiksi nettisivujen toimivuus, muut teknologiaan liittyvät haasteet tai yksinkertaisesti ajan puute.  Silloin hengitellään ja pohditaan yhdessä ratkaisuja erinäisiin pulmiin. Ja aina ne ratkeavat tavalla tai toisella. SYKETTÄ-tiimiin kuuluu aivan mahtavia eri alojen ja taitojen moniosaajia, joiden ansiosta toiminta on juuri sitä, mitä se on. Suunnitelmia ideoidaan paljon yhdessä ja yleensä parhaat ideat syntyvätkin silloin, kun tiimiläiset lyövät viisaat ja jumpan virkistämät päänsä yhteen.  Kaiken kaikkiaan on aika hienoa, kun saa olla osana kokonaisuutta, jonka tarkoituksena on maksimoida arjen hyvinvointi, liikunnan ilo sekä tekemisen riemu!

Ihanaa ja aurinkoista kevättä kaikille!

-Jenni

Kommentoi