Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Infokirje 3/2016: Maaliskuussa tapahtuu – ravitsemusillat, yksilöohjausta ja jenkkifutista!

Kirjoitettu: 2.3.2016 09:10


SYKETTÄ – Ajankohtaista maaliskuussa


Maaliskuu on toivoa täynnä! 🙂 Alamme vihdoin tarjota paljon toivottua yksilöohjauspalvelua! Voit tulla juttelemaan mieltä askarruttavista asioita liikuntaneuvojiemme kanssa tai saada laadukasta, juuri sinulle räätälöityä kuntosaliohjausta. Kevään luentosarjassa ryhmäliikuntaohjaajamme, ravitsemustieteen opiskelija Hilla johdattaa sinut mielenkiintoisiin ruokaa, liikuntaa ja syömisen psykologiaa koskeviin aiheisiin. Maaliskuussa pääset myös toteuttamaan kilpailuviettiäsi sählyn parissa. Ai niin, joko olet lunastanut lippusi uuteen ja kuumaan Opiskelijaninja -tapahtumaan?


Tässä infokirjeessä:


1 – Opistotien elektronisten kulkuavainten uudet käytänteet
2 – Poikkeusaikataulut talvilomalla ja pääsiäisenä

3 – Kisailua ja tapahtumia
4 – Liikuntaneuvonta ja SYKETTÄ trainer -saliohjaus
5 – Kuukauden SYKETTÄ-laji: Amerikkalainen jalkapallo
6 – SYKETTÄ-ravitsemusillat keväällä 2016

+ Anna palautetta kevään Liikuntailtapäivästä TÄMÄN LOMAKKEEN kautta.


1 – Tärkeää: Uudet avainkäytänteet!


Koska Opistotien käyttäjiä on niin paljon että ovien saranat hädin tuskin kestävät, myös avaimien määrä on melkoinen. Sen takia päivitimme hieman avainkäytäntöjä – lue tästä, kuinka jatkossa toimit kun tarvitset kokonaan uuden avaimen tai haluat aktivoida sinulla jo olevan avaimen. Ohjeet löydät myös Tilat-sivulta.

1 – Jo olemassa olevan elektronisen kulkuavaimen voi aktivoida vain yhtä kautta: SYKETTÄ-myyntipisteiden kautta (CafeSAVOTTA, ISYYn kampustoimisto, KUTOP kirjakauppa). Mene avaimesi kanssa myyntipisteeseen ja henkilökunta lisää avaimesi numeron järjestelmään.

2 – Harvoissa tapauksissa avain on rikki (=se ei näytä mitään värivaloa/reagoi avaimeen, kun käytetään lukijassa), tällöin asia hoidetaan aina Pekka Vedenpään kanssa. VARMISTA liikuntatilojen oman ulko-oven luona, että musta avainlukija ei reagoi mitenkään avaimeen, ennen kuin otat yhteyttä.
* Ota yhteys: pekka.vedenpaa@savonia.fi, p. 044 785 6342

3 – Jos henkilöllä ei ole olemassa olevaa elektronista kulkuavainta, sen voi saada vain näistä pisteistä: ISYYn kampustoimisto Lukema & KUTOPin kirjakauppa. Avain on ilmainen, mutta sen kadottaminen tai palauttamatta jättäminen maksaa 50€.


2 – Poikkeusaikataulut talvilomalla ja pääsiäisenä


Talviloma 7.3. – 13.3.2016Pääsiäinen 24.3. – 30.3.2016


 • Torstai 24.3. – Keskiviikko 30.3. EI OHJATTUA RYHMÄLIIKUNTAA
 • Opistotie:
  Torstai 24.3. Liikuntasali ja kuntosalit auki normaalisti klo 7-21
  Perjantai 25.3. – Maanantai 28.3. Liikuntasali ja kuntosalit auki klo 9-21
 • Studentia:
  Torstai 24.3. Kuntosali & liikuntasali auki klo 7-19
  Perjantai 25.3. – Maanantai 28.3. SULJETTU SYKETTÄ-KÄYTTÄJILTÄ
 • Snellmania:
  Torstai 24.3. klo 8-16
  Perjantai 25.3. – Maanantai 28.3. SULJETTU

3 – Kevään kilpailuja ja tapahtumia – poimi omasi!


AISTI – A Cultural Kiss 18.3.2016


SYKETTÄ on mukana Savonian kv-opiskelijoiden järjestämässä monikulttuurisessa AISTI a cultural kiss -tapahtumassa.

Jos kaipaat liikunnan vastapainoksi kulttuuri- ja taide-elämyksiä, on Aisti sinun tapahtumasi. Aisti järjestetään 18.3. klo 18-22  Kulttuuriareena 44:ssä. Aisti tarjoaa monipuolisen kulttuurielämyksen ruoan, muodin, musiikin ja tanssin avulla. Ideana on tuoda ihmisiä yhteen kokemaan uutta ja pitämään hauskaa. Tapahtumassa pääset muun muassa maistelemaan ruokia monista eri maista, todistamaan kun perinteinen muoti kohtaa modernin ja nauttimaan livemusiikista ja tanssista.

Hae maistiaisia tapahtuman Facebook-sivuilta!


SYKETTÄ-sählyturnaus 21.3.2016


Vaihda loska reikäpalloon!

Mitä? Reipasmielinen sählyturnaus kaikille Savonian ja UEF:n opiskelijoille ja henkilöstölle. Järjestäjänä SYKETTÄ-liikuntapalvelut sekä Kuopion Palloilijat ry.
Missä? Sählypelit pelataan Studentialla (Yliopistonranta 3)
Milloin?
Maanantaina 21.3.2016 klo 15.00 -19.00.
Ilmoittaudu: TÄMÄN LOMAKKEEN KAUTTA 15.3. mennessä.

Kerää kokoon maksimissaan 8 hengen joukkue ja lähde kisaamaan hyvässä hengessä Sykkeen sählymestaruudesta. Voittajille luvassa maineen ja kunnian lisäksi hierontaa urheiluhieroja Niko Randelinin vastaanotolla sekä viikon ilmaiset treenit kuntokeskus HUIPPU-kuntokeskuksessa.

Awesome! Katso lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet TÄÄLTÄ.


Opiskelijaninja 8.4.2016 – Savon kuumin uutuus opiskelijatapahtuma-skenessä!


NINJAAA!! Savon notkein, uusin ja monipuolisin opiskelijatapahtuma järjestetään 8.4. Leppävirran Vesileppiksen hulppeissa puitteissa. Neljän hengen joukkueet suorittavat erilaisia ninjahenkisiä rasteja ja voittajat palkitaan ruhtinaallisesti. Eikä se ilo vielä siihen lopu – lipun hintaan kuuluu myös allasbileet sekä iltabileet, joissa pääesiintyjänä SPEKTI! No huh huh. Vähän kuin Winterfest ilman ulkona palelua!

Ai miten sinne pääsee? No tietysti lipun hintaan kuuluvalla bussikuljetuksella – kyyti järjestetään sekä tapahtumapaikalle että bileiden jälkeen kotiin. Myös edullista majoitusta on tarjolla.

Löydät kaiken tarvitsemasi tiedon tapahtuman sivuilta. Lippuja (á 15€) voit ostaa Lukemalta, Café Savotasta sekä kätevästi Lippupalvelusta.


Opiskelijoiden SM-kisat sekä SELL Student Games 13.-15.5.


Nyt löytyy kisoja niin kansainvälisessä kuin kansallisessakin hengessä.

Opiskelijoiden SM-voittajan tittelistä mitellään kevään aikana useampanakin viikonloppuna muun muassa shakissa, salibandyssa, jääkiekossa ja lentopallossa. Katso tarkempia tietoja OSM-kilpailukutsusta 1/2016 ja OLL:n sivuilta.

SELL Student Games on sinun juttusi, jos tahdot päästä kisaamaan kansainvälisemmissä kuvioissa. SELL-kisat järjestetään tänä vuonna 13.-15.5. Tampereella, joten osallistuminen on helppoa! Lajivalikoima on laaja: mukana on muun muassa yleisurheilu, sulkapallo, futsal, painonnosto ja kreikkalais-roomalainen paini.

Katso lajit ja ilmoittautumisohjeet TÄÄLTÄ.


4 – Nyt se on täällä! Yksilöllinen SYKETTÄ Trainer -saliohjaus ja liikuntaneuvonta!


SYKETTÄ vastaa käyttäjiensä toiveisiin, ja niinpä aloitamme yksilöllisen ohjauksen palvelut. 

Liikuntaneuvonta on ilmainen palvelu kaikille korkeakouluyhteisön jäsenille. Varaa aika ohjaajan tapaamista varten, jos sinulla on mitään liikunnan aloittamiseen ja harrastamiseen liittyviä asioita, joista haluaisit keskutella.

SYKETTÄ Trainer -kuntosaliohjaus on tarkoitettu vain SYKETTÄ-tarran omistajille. Saat huomattavan edulliseen hintaan laadukasta kuntosalivalmennusta tutuilta ohjaajiltamme, joilla kaikilla on liikunta- ja terveysalan koulutusta. Olitpa aloittelija tai edistynyt, pääset treeneissäsi eteenpäin osaavien trainereidemme avulla!

Katso lisätiedot, hinnasto ja toimintamalli SYKETTÄ Trainer -sivulta!
Starttaamme viikolla 11 – täytä silloin yhteydenottolomake, niin trainerisi ottaa yhteyttä!


5 – Kuukauden SYKETTÄ-laji: Amerikkalainen jalkapallo


Poltteleeko pallopelit? Nyt on mahdollisuus päästä kokeilemaan jotain vähän erikoisempaa, kun amerikkalainen jalkapallo rantautuu Sykkeelle kuukauden lajina

Tutustu TÄSTÄ ARTIKKELISTA tarkemmin lajiin ja Kuopio Steelersiin, Sawon kovimpaan jefujoukkueeseen.

LAJIKOKEILU torstaina 17.3. klo 20-22 Kuopiohallilla – Mukana ohjaajat Kuopio Steelersistä!

Et tarvitse aiempaa kokemusta jenkkifutiksesta ja varusteiksi riittävät liikuntavaatteet ja tekonurmelle sopivat kengät. Kokeilu on avoin kaikille liikkujille, sekä miehille että naisille. Erityisesti naisten joukkueeseen kaivattaisiinkin uusia pelaajia!

Ilmoittaudu lajikokeiluun kalenterin kautta!


6 – SYKETTÄ-ravitsemusillat alkavat! ”Liikkujan ravitsemus” 15.3.2016


UUTUUS! SYKETTÄ järjestää kevään aikana kolme ravitsemukseen ja syömiseen keskittyvää keskustelutilaisuutta. Jokainen kerta sisältää alustuksen päivän aiheeseen, jonka jälkeen on tilaa ja aikaa yhteiselle keskustelulle, kysymyksille ja maistuvalle välipalalle. Aiheeseen sinut johdattaa ravitsemustieteilijä ja ryhmäliikunnanohjaaja Hilla.

Aloitamme liikkujan ravitsemus -teemalla tiistaina 15.3 Lukemalla klo 16-18. 

Ravitsemusillassa puhutaan mm. liikkujan energian ja ravintoaineiden tarpeesta ja siitä kuinka aktiivista elämätapaa tukeva ruokavalio kannattaa koostaa. Tarjoamme myös teemaan sopivan välipalan – ilmoittaudu siis nettikalenterin kautta 13.3. mennessä!

SYKETTÄ-tarralla ilta on ilmainen, muilta 5 €. Jos sinulla ei ole tarraa, ilmoitathan tulostasi paula@sykettä.fi.

Muut illat:
Keskiviikko 20.4. klo 16-18: Syömisen psykologia
Tiistai 10.5. klo 16-18: ProteiinibuumiKommentoi