Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Kasvisruokavalio ja FODMAP – Syksyn ravitsemusillat ilahduttavat toiveaiheilla

Kirjoitettu: 29.8.2016 09:45


Suositut ravitsemusillat saavat syksyllä jatkoa!


SYKETTÄ-ravitsemusillat ovat pian taas täällä! Viime kevään tapaan järjestämme syyskaudella 2016 kolme ravitsemusiltaa, joissa SYKETTÄ-ohjaajanakin tuttu ravitsemusterapeutti Hilla Martikainen johdattaa ensin illan aiheeseen, minkä jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille sekä Sykkeen tarjoamalle ravitsevalle välipalalle. Syksyn SYKETTÄ-ravitsemusillat käsittelevät kuulijoiden toivomia aiheita. Puhumme kasvissyönnistä, ärtyvän suolen oireyhtymästä ja toiminnallisten vatsavaivojen lievittämisestä FODMAP-ruokavalion avulla sekä ravinnon ja mielen hyvinvoinnin yhteyksistä. Lisäksi järjestämme luentotilaisuuden liikkujan ravitsemuksesta liikuntailtapäivänä 4.10.


Mitä missä milloin?

Ravitsemusterapeutti ja ryhmäliikunnanohjaaja Hilla


MITÄ?

Yksi ravitsemusilta pitää sisällään:

Osallistuminen on ilmaista SYKETTÄ-tarran lunastaneille!

MISSÄ? Itä-Suomen Yliopisto, Canthia, 4. kerros, luokat Ca 401 ja Ca 400
MILLOIN? Keskiviikot 28.9., 26.10. ja 23.11. klo 17-19. Ekstrana liikuntailtapäivänä tiistaina 4.10. klo 15.
ILMOITTAUTUMINEN? Liikuntakalenterin kautta erikseen jokaiseen iltaan. Huomaathan, että ilmoittautumisen voi perua vielä vuorokautta ennen tapahtumaa, sen jälkeen ilmoittautuminen on sitova!


Syksyn teemat


Kasvisruokavalio terveyttä tukemassa – Keskiviikko 28.9.


Keskiviikko 28.9. klo 17-19, paikka: CA401

Ilmoittautuminen kalenterin kautta täällä.

Syksyn ensimmäisen SYKETTÄ-ravitsemusillan teemana ovat kasvisruokavaliot ja niiden terveyttä tukevat ja edistävät vaikutukset. Aihe on tällä hetkellä hyvin ajankohtainen, joten tule ihmeessä tänne oppimaan ja esittämään mieltäsi askarruttavia kysymyksiä! Tutustumme aiheeseen muun muassa seuraavien kysymysten kautta:


Liikkujan ravitsemus – liikuntailtapäivässä tiistaina 4.10.


Tiistai 4.10. klo 15-16, paikka tarkentuu myöhemmin. Ei välipalatarjoilua.

Liikuntailtapäivänä pääset syventymään liikkujan ravitsemukseen tieteellisen tiedon pohjalta. Sinulle selviää, millainen energian ja ravintoaineiden tarve liikkujalla on, kuinka koostaa aktiivista elämäntapaa tukeva ruokavalio ja kuinka ravitsemus auttaa sinua valmistautumaan harjoitukseen sekä palautumaan siitä tehokkaasti. Saat paljon konkreettisia vinkkejä ja työkaluja treenaajan ruokavalioon!


Toiminnalliset suolistovaivat ja FODMAP-ruokavalio – Keskiviikko 26.10.


Keskiviikko 26.10. klo 17-19, paikka: CA400

Ilmoittautuminen kalenterin kautta täällä.

Toisen ravitsemusillan teemana ovat toiminnalliset suolistovaivat ja niiden lievittäminen FODMAP-ruokavalion avulla. Tuttuun tapaan alustuksen jälkeen aikaa on myös omille kysymyksillesi. Saat tietoa muun muassa näistä aiheista:


Ravinnon ja mielen hyvinvoinnin yhteydet – Keskiviikko 23.11.


Keskiviikko 23.11. klo 17-19, paikka: CA400

Ilmoittautuminen kalenterin kautta täällä.

Kolmannen illan teemana ovat ravinnon ja mielen hyvinvoinnin yhteydet. Tule kuuntelemaan mitä tiedetään esimerkiksi masennuksen ja ravinnon yhteydestä ja millainen ruoka on aivoille ja mielelle tutkitusti hyväksi!


Miten mukaan?


ILMOITTAUTUMINEN tapahtuu etusivun liikuntakalenterin kautta. SYKETTÄ-tarralla osallistuminen välipaloineen on sinulle ihan ilmaista! Muista aina ilmoittautua, jotta osaamme varata riittävästi syömistä kaikille.

Mukaan voit tulla myös ilman SYKETTÄ-tarraa. Tällöin ilmoittaudu sähköpostitse Paulalle (paula.ruokonen@edu.savonia.fi). Ilta maksaa 5 € ilman tarraa.

Jos sinulla on kysymyksiä tai toiveita ravitsemusiltoihin tai muuten ravitsemukseen liittyen, ota rohkeasti yhteyttä minuun sähköpostilla: hilla.martikainen@gmail.com tai nykäise hihasta! Nämä tilaisuudet ovat teitä varten ja vastaan mielelläni kysymyksiin ja otan toiveita vastaan! 🙂

-Hilla

P.s. Kurkkaahan blogista myös, mitä kevään ravitsemusilloissa keskusteltiin!

Sukellus liikkujan ravitsemukseen Hillan johdolla – Ensimmäisen SYKETTÄ-ravitsemusillan antia

Toisessa SYKETTÄ-ravitsemusillassa puhuttivat syömiskäyttäytyminen, sallivuus ja syömishuolet

Kolmas SYKETTÄ-ravitsemusilta: Prodea ja hämmentävää ravitsemuskeskustelua

Kommentoi