Kirjaudu:


Valitse kaupunki

Haluatko sykettä elämään?

Rekisteröidy tästä!

Nourish bowl ravitsee kiireisen ja väsyneen opiskelijan

Kirjoitettu: 28.9.2018 14:15


Oletko jo kokeillut ravitsevaa ja helppoa nourish bowlia ?


Viime aikoina opiskelujen todellisuus ja kiireisyys on iskenyt tajuntaani toden teolla. Siksi huomaan, että kunnollisten, ravitsevien aterioiden kokkaamiseen ei aina tahdo olla aikaa ja energiaa. Terveellisten valintojen tekeminen onkin tehtävä itselle niin helpoksi, ettei niitä tarvitse erikseen miettiä. Yksi helppo keino on kasata nourish bowl. Dream Teamin Kati neuvoo sinut alkuun!


Hieno nimi, simppeli ruoka


Nourish bowl on käytännössä kulhoon tehty ateria. Se tehdään usein salaattipohjaiseksi, mutta voi sisältää myös esimerkiksi riisiä tai paahdettua bataattia hiilihydraattien lähteenä. Tai mitä vain muuta! Ideana on tehdä ravitseva ja täyttävä ateria, mutta samalla jotain joka näyttää houkuttelevalta ja värikkäältä. Parasta näissä bowleissa on se, että jokainen voi kasata omannäköisensä kokonaisuuden eri aineksista, vain taivas on rajana.

Vaikka bowliin voi laittaa melkeinpä mitä vain, ei se silti tarkoita että niin tarvitsisi tehdä. Sitä varten voi miettiä muutamia omaan makuun yhteensopivia yhdistelmiä jonka ympärille bowlin makumaailma kasataan. Siten ateria on helppo heittää kasaan heti, kun nälkä yllättää. Siihen voi hyödyntää myös kaappiin jääneitä tähteitä tai jämävihanneksia ja siten pyrkiä vähentämään hävikkiä.


Jokaisesta kategoriasta jotakin


Nourish bowlin voi kasata mille vain aterialle. Se voi toimia suolaisena välipalana, lounaana tai illallisena. Kasaa se vaikka aamiaiseksi! Treenin jälkeen on hyvä kasata hiilihydraattipitoisempi ja suurempi kulho kuin vaikkapa kevyeksi lounaaksi. Yleensä bowlin saa tehtyä vaikka kaapissa ei olisikaan ”mitään”. Käytännössä bowliin valitaan aineksia neljästä eri kategoriasta:


1 – Proteiini


Valitse jokin proteiininlähde tai useampia aineksia, joista saat proteiinia. Se voi olla kanaa, kalaa tai vaikkapa tofua, kuten esimerkki-bowlissani oli. Myös erilaiset pavut ja vaikkapa raejuusto sopivat tähän hyvin.


2 – Rasva


Terveellinen rasva on tärkeä osa ravitsemusta. Muista lisätä rasvan lähde, kuten hieman avokadoa, pieni kourallinen pähkinöitä tai loraus oliiviöljyä mukaan.

 


3 – Kasvikset


Kulho rakentuu suurimmaksi osaksi kasviksista ja vihanneksista. Lisää paljon vihreää ja lisää pari-kolme muuta väriä


4 – Hiilihydraatit


Hiilihydraatteja ei kannata unohtaa tai varsinkaan pelätä, sillä myös niillä on tärkeä rooli jaksamisessa ja palautumisessa! Mukaan voi lisätä tarpeen mukaan enemmän tai vähemmän riisiä, kvinoaa, perunaa, bataattia tai vaikkapa hedelmää hiilihydraatin lähteeksi. Näin saat myös mielenkiintoista vaihtelua makumaailmaan.


Minun bowlini


Omaan bowliini laitoin tällä kertaa marinoitua tofua ja hummusta, jonka pikaisesti tein kaapista löytyneistä kikherneistä. Näiden lisäksi kulho täyttyi salaatista, paprikasta, parsakaalista, tomaatista ja kurkusta.  Päällä on uunissa paahdettua lehtikaalia jota oli jäänyt yli, joten lisäsin sen mukaan tuomaan rapeutta.

Jälkkäriksi sopisi mahtavasti esimerkiksi terveellinen ja superhelppo banaanijätski! Muista seurata Sykettä-Instagmia, sieltä voi bongata reseptin lähiaikoina!

Terveisin,

Dream teamin Kati

Kommentoi